Kent Ekeroth åtalad för misshandel

Järnrörsmannen Kent Ekeroth som är riksdagsman för Sverigedemokraterna har åtalats för ringa misshandel som ägde rum i november 2016 i Stockholms innerstad. Det gäller en händelse som skedde den 24 november då Ekeroth stod i en kö till en nattklubb. Bråk uppstod i kön och Ekeroth är nu åtalad för att ha slagit en annan man. Chefsåklagare Lena Kastlund lämnade idag in stämningsansökan till Stockholms tingsrätt.

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna,  vill enligt ett pressmeddelande att Kent Ekeroth tillfälligt lämnar riksdagen samt lämnar justitieutskottet för gott.

– Mitt förtroende för Ekeroth är allvarligt skadat, säger Jimmie Åkesson i pressmeddelandet.

SD-ledaren vill dock avvakta den juridiska processen. Åkesson menar i pressmeddelandet också att Ekeroth bör ta timeout från all politisk verksamhet och dessutom permanent lämna sin plats i riksdagens justitieutskott. En rättegång kan tidigast äga rum i sommar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements