Borgartidningarnas befängda våldshets mot vänstern

Vänstern i Sverige är inte våldsam, de ägnar sig åt inte åt nån terror och ingen vänsteraktivist eller antifascist gjorde sig skyldig till nåt våldsamt upplopp i samband med den misslyckade nazistdemonstrationen den 30 september. Vänstern i Sverige har aldrig varit våldsam. Nazister mördar i snitt en person per år av politiska skäl, vänstern i Sverige har inte dödat någon på över 100 år.

Av de nio som åtalats för våldsamt upplopp den 30 september och som inte hör till de 23 misstänkta nazisterna så är en person en flerfaldigt dömd våldtäktsman från Malmö med koppling till huliganvåld. En annan person verkar vara en högerextremist av ensamvargstypen från Stockholm. Övriga 7 är unga killar med ursprung i framförallt Östafrika (Somalia, Etiopien och Eritrea) men minst en av de sju har svensk bakgrund. En av de åtalade har inte uppehållstillstånd ännu. De flesta av dem bor i förorter till Göteborg. Ingen av dem har nåt med vänstern att göra. Att de är mot rasism är uppenbart och att de blir arga är förståeligt, men det är inte okej att de kastade sten, bangers och flaskor.

Fler andra stenkastare och uppviglare som befann sig bland antifascisterna har identifierats som nazister och fotbollshuliganer. De har inget med vänstern att göra heller.

Anledningen till att media just nu hetsar mot vänstern är att det ska vara EU-toppmöte i Göteborg. Ett EU-toppmöte som inte har den minsta likhet med EU-toppmötet i samma stad 2001. Dels är det mycket färre människor som ska protestera, dels har polisen ändrat arbetssätt så de kommer inte att starta och provocera fram bråk och kravaller som de gjorde år 2001.

Borgarmedia, i alla fall vissa av dem, är uppenbart ute och cyklar. De vill tydligen gärna att EU-toppmötet ska kantas av våld, vilket inte kommer att bli fallet. De vill gärna att vänstern skulle vara våldsam, vilket den inte är och aldrig har varit i Sverige. För att försöka få det till att se ut som om EU-toppmötet skulle bli våldsamt sprider de falska uppgifter om vänstern och hittar på att vänstern är våldsam. Trams och dumheter är vad det är.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements