Ytterligare ett par nazister gripna med vapen

Dagen före julafton greps en man och en jämnårig kvinna i en lägenhet i Kungälv. De är misstänkta för grovt vapenbrott, narkotikabrott och grovt rån. Rånet ska ha ägt rum den 22 december i närheten av bostaden där paret greps och var den direkta orsaken till husrannsakan i mannens lägenhet.

28-åringen är känd hos polisen sen tidigare för sina nazistsympatier. Vid gripandet hittades flera vapen, ammunition, tändhattar. Dessutom uppges att att en odling av marijuana också hittades.

28-åringen har ett långt brottsregister och är bland annat dömd för vållande till annans död, grov misshandel och olaga hot. Även kvinnan är välkänd hos polisen och har dömts vid 23 tillfällen för brott som grov stöld, häleri och narkotikabrott. I en dom från tidigare i år har hon uppgett att hon ville bryta med sitt tidigare liv.

De två har blivit häktade, kvinnan på sannolika skäl misstänkt för rån av normalgraden, istället för grovt rån som åklagaren yrkat på. Mannen häktades misstänkt för grovt vapenbrott, narkotikabrott och rån.

En tredje person greps vid tillslaget mot lägenheten men är försatt på fri fot.

Denna gång är det en känd nazist som gripits med vapen.Någon koppling till politiska våldsdåd och terrorism verkar inte finnas.Tidigare har flera organiserade nazister fällts för bombdåd och planerade bombdåd och personer med kända kopplingar till naziströrelser har gripits med sprängmedel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements