Mord i Kungens kurva kopplat till gängkriminella

På eftermiddagen, kring 16:40, den 18 januari, dvs på lördagen, sköts en man i en bil vid en bensinmack i Kungens kurva utanför Stockholm. En bil lämnade platsen i hög fart efter skottlossningen.

Den skjutne mannen i 25-30 årsåldern som enligt uppgift bär namnet Emil Franzén, fördes till sjukhus med allvarliga skador men kunde inte räddas till livet utan avled. Han var den som körde bilen. En kvinna i samma ålder som också skadades i samband med skottlossningen vårdas på sjukhus.

Redan på lördagskvällen greps en man i 23-årsåldern. Han anhölls på sannolika skäl misstänkt för ett mord och två mordförsök och är knuten till en kriminell gruppering i Vårby gård. Mordförsöken gäller den skadade kvinnan och ytterligare en person som fanns i den beskjutna bilen men som undkom oskadad.

Den skadade kvinnan ska vara bosatt i Alby, men är skriven i Västerås. Hon är ägare till bilen som det sköts mot. Hon är enligt en del uppgifter tillsammans med en person som förekommer i samband med gängbrottslighet vid namn Maykil Yokhanna. Han är den man som överlevde skjutningen utan skador och kanske egentligen det tilltänkta målet för skjutningen.

Yokhanna och Franzén är tidigare dömda för grovt vapenbrott vid samma tillfälle och tillsammans. Övriga dömda för grovt vapenbrott vid samma tillfälle var Ahmad Mazin, Can Öz och Robin Günes samt ytterligare två personer som dömdes för mindre brott.

Enligt uppgifter i Västeråstidningen VLT är polisens teori dock att skjutningen är en hämnd för ett bråk i Västerås där släktingar till kvinnan som bär efternamnet Hanna ska ha varit inblandade.

Läs också:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!