Explosion på Godhemsgatan i Majorna

Strax före midnatt på onsdagskvällen inträffade en kraftig explosion vid ett landshövdingehus på Godhemsgatan, enligt uppgift på Godhemsgatan 14. Själva explosionen skedde på innergården och utanför en port. Enligt GP har polisen uppgett att det finns skador på byggnaden. Polisen har också bekräftat att det rört sig om en sprängladdning. Enligt ett vittne ska en blå bil ha kört iväg från platsen strax efter smällen. Bilden som publicerats i GP är dock på Godhemsgatan 8 men det verkar inte vara den fastighet som utsatts för bombattentatet.

I huset finns en lägenhet som hyrs av Hvb Tigris, som drivs av Steget Vidare AB. Steget Vidare AB driver HVB-hem för ensamkommande flyktingar och i den aktuella lägenheten bor en ung 18-årig man. Det finns därför anledning att misstänka att bomben kan ha placerats ut av nazister. Det behöver inte vara så men nazister har flera gånger tidigare riktat bombattentat mot flyktingar i Göteborg. den unge mannen som bor i lägenheten har dock även figurerat i brottmål, oklart av vilken art, så kriminella kan inte heller uteslutas som gärningsmän.

I en annan uppgång i samma hus bor en 58-årig man med ett betydligt längre brottsregister än den unge mannen. Även han kan vara en tänkbar måltavla för en bomb som i så fall kanske främst varit till för att skrämmas.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!