Den överväldigande delen av alla män kan inte tänka sig att köpa sex

Enligt en undersökning som de så kallade organisationerna Realstars och Child10 beställt av Sifo och som publicerats i GP är det ett kompakt motstånd bland svenska män i till sexköp. 86% av alla män kan inte tänka sig att köpa sex, att betala för sex. Endast en av 7 kan tänkas betala för sex vilket motsvarar 14,4%. När det gäller kvinnor är 99% negativa till sexköp.

I undersökningen har 1 000 män tillfrågats om attityder till sexköp. Det framgår inte hur stort bortfallet bland de svarande var men med bara 1 000 tillfrågade innebär ett litet bortfall att undersökningen resultat inte kan betraktas som generellt gällande och inte kan användas för att dra slutsatser kring alla män eller deras inställning till sexköp.

Resultatet av undersökningen är inte heller speciellt förvånande då 90% av alla män aldrig köpt sex. Att en nästan lika stor andel också säger nej till sexköp är därför ganska förväntat. Inte all häpnadsväckande. Jakob Flärdh från Child10 som uttalar sig i GP är däremot häpnadsväckande när han tycker det är konstigt.

Inte heller är det så att 14% av alla män anser att det är rimligt att begå brott om Malin Roux från en organisation som kallar sig Realstars. Frågan är ju förutsättningslös. Det är troligt att många av de män som anser att sexköp är okej svarar utifrån en situation där sexköp är lagligt som det exempelvis är i Tyskland. Svaren säger heller ingenting om sexköpslagens eventuella avskräckande effekt. Det går helt enkelt inte att dra sådan slutsatser av den fråga som ställts.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!