Knarkgrossisten i Nödinge

I mitten augusti 2023 anlände en lastbil med färjan från Polen till Trelleborg. Lastbilen skulle norrut på E6:an. I ett dolt utrymme hade chauffören gömt tre pistoler, två av dem med tillhörande magasin. Vid rastplatsen i Sandsjöbacka skulle chauffören mötas upp av två mottagare som skulle betala honom 18 000 kronor för en påse. De hade fått instruktioner om att inte titta i påsen. Trots det kollade de i påsen och hittade då pistolerna. De kontaktade då polisen och uppgav identiteten på deras uppdragsgivare. Knarkgrossisten i Nödinge.

Firma Knarkgrossisten

Uppdragsgivarna visade sig vara två bröder från Nödinge, El#@s Y0ussf och Shkry Y0uss*f. Polisen gjorde därefter husrannsakan i en lägenhet som disponerades av bröderna. Kontraktet stod på en annan person och de hade bott i lägenheten en tid även om de var skrivna på andra platser. I förundersökningen kallas lägenheten förpackningscentral.

Där hittades en mängd narkotika till ett uppskattat marknadsvärde på 2,6 miljoner kronor. Det var bland annat fyra kilo amfetamin, ett och ett halvt kilo ketamin, ett kilo så kallad kristall, 11 600 tabletter ecstasy (MDMA), 9 439 tabletter tramadol, 8 960 tabletter zolpidem, 9 904 tabletter bramazolam, 9 520 tabletter klonazepam och 3 555 tabletter alprazolam.

Vidare hittades adresslistor till kunder och annat. Enligt beräkningar hade de under en månad sålt för över 200 000 kronor till 174 namngivna kunder.

Narkotikan såldes dels via en helt vanlig hemsida på internet (den finns fortfarande uppe) men också via Darknet. Verksamheten har använt sig av firmanamnet Knarkgrossisten. Den fortsatta förundersökningen ledde vidare till flera lägenheter i Bergsjön och centrala Göteborg. I dessa hade narkotika också packats och flera kvinnor är misstänkta för att ha varit de som packade den.

El#@s Y0ussf har erkänt brott medan Shkry Y0ussf förnekar att han varit inblandad. I förhör har El#@s Y0ussf uppgett att han inte vet vilka uppdragsgivarna är. Han kontaktades via appen Signal och hämtat ut drogerna på Postnord- eller DHL-ombud. Sen packade och distribuerade han narkotikan i enlighet med beställningarna.

Meddelanden om narkotikan och narkotikan kom från en person och materialet för att packa narkotikan från en annan person.

Åtal och dom

I maj 2024 åtalades de båda bröderna för synnerligen grovt narkotikabrott och anstiftan till grovt vapenbrott. Lastbilsföraren, Frd# C0l@k, åtalades för grov vapensmuggling. I förundersökningen förekommer också betalningar från ett företag, Resecom AB, till Shkry Y0uss*f som verkar vara svart lön. Någon närmare utredning av detta finns inte. Dessutom finns det Swishlistor med en mängd namngivna narkotikaköpare såväl som andra personer.

Det finns enligt utredare som uttalar sig i GP anledning att tro att de båda bröderna arbetade på uppdrag för nån större kriminell organisation och de anses enligt utredningen bara vara mellanhänder i en större, maffialiknande organisation som importerar narkotika till Sverige från i huvudsak Balkanhalvön.Det är möjligt att det är detta nätverk so använder sig av varumärket Knarkgrossisten.

Domen föll i början av juni. El#@s Y0ussf dömdes till sex års fängelse för grovt narkotikabrott och anstiftan till grovt vapenbrott. Shkry Y0uss*f fick för sin del två år och nio månader. Lastbilsföraren som förnekat brott dömdes två år och tio månader i fängelse för grov vapensmuggling.


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

3 svar på “Knarkgrossisten i Nödinge”

Kommentarer är stängda.