Osmakligt av Dadgostar med Kamala Harris-keps

VänsterpartietOsmakligt av Dadgostar med Kamala Harris-keps. Nooshi Dadgostar poserade på Instagram med en Kamala Harris-keps. Det är djup osmakligt med tanke på USA:s stöd för folkmordet i Gaza såväl som deras stöd till angreppet på och invasionen av Libanon. Dadgostar använde kepsen för demonstrera sitt stöd för aborträtten som ju har stor betydelse i det US-amerikanska valet. Hennes agerande har fått kritik av bland annat organisationen Rättvisa för fred som uttalar sig i tidningen Arbetaren:

Uttalandet till stöd för Harris blev droppen för organisationen Rättvisa för alla som länge varit besvikna på hur Vänsterpartiet agerat i Palestinafrågan.

Fayyad Assali är en av organisationens talespersoner.

– Kamala Harris har varit vicepresident och presidentkandidat under hela det här folkmordet. Biden-administrationen har gett ett carte-blance till det här folkmordet och stöttat det ekonomiskt, politiskt och militärt.

Att stötta Kamala Harris, bara för att Donald Trump skulle vara värre anser Fayyad Assali är orimligt.

– Det bättre att vara tyst än lyfta fram en folkmordstödjande kandidat. Du kan stötta abortfrågan utan att lyfta fram henne.

Men missnöjet med hur Nooshi Dadgostar hanterat situationen i Gaza började långt innan hon satte på sig Harris-kepsen.

Det öär rimligt för en person i USA att rösta på Kamala Harris istället för Trump. Främst handlar det då om inrikespolitiken i USA där Harris stpr för mycket bättre saker ärn Trump. Men på den internationella arenan stpår ingen av de två presidentkandidaterna för nån progressiv politik. Inte ens för en hyfsad politik. Utan båda står för reaktionär imperialism om än med lite olika inriktning.

Men det finns ingen som helst anleding för Vänsterpartiets ledare i Sverige att uttrycka stöd för någov av de US-amerikanska presidentkandidaterna. Snarare är det en sak som kan skrämma bort många väljare och det är därför en klart dålig handlimng ur många synpunkter. Det är ett rekationärt ställningstagande som dessutom riskerar skapa ett minskat stöd för Vänsterpartiet på hemmaplan. Ett ogenomtänkt och dåligt agerande av Nooshi Dadgostar.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.