Mycket allvarligt att Dadgostar hotar med uteslutning

Mycket allvarligt att Dadgostar hotar med uteslutning. Nooshi Dadgostar har uttalat sig i Göteborgs-Posten. Det är utifrån uttalandet uppenbart att hon har tappat kontakt med verkligheten i sin privilegierade tillvaro som partiledare och riksdagsledamot. Hon hotar Kristofer Lundberg med uteslutning trots att han inte på något sätt brutit mot stadgarna. Så i själva verket är det Dadgostar som agerar mot partiets stadgar.

Något skäl för uteslutning existerar helt enkelt inte. Vänsterpartiet är för att PKK ska tas bort från EU:s terrorlista, Lundberg anser att PFLP också borde tas bort från terrorlistan. Det är en okontroversiell uppfattning som delas av många vänsterpartister. Jag delar också den upppfattning Lars Henrikssn för fram i GP:

Ledamoten Lars Henriksson reserverade sig mot beslutet och kallar det för ett ”dubbelfel”.

– Han har utsatts för oerhört mycket hets från krafter som vill försvara Israel och få diskussionen att handla om ett olämpligt uttalande eller en olämplig bild som delats i stället för att diskutera att män, kvinnor och barn mördas dagligdags i Palestina, säger han och fortsätter:

– Att Kristofer nu stängs av och att andra har åthutats bekräftar högerns angrepp och får det att handla om hur folk uttrycker sig i stället för att handla om huvudfrågan, alltså Palestina.

Henriksson understryker att alla former av antisemitism och nazism är otillåtna och ska tryckas ner i Vänsterpartiet och tycker det är sorgligt att det behöver återupprepas ständigt.

– Men det har inte förekommit i det här fallet när det gäller Kristofer. Det är bara påhitt. Olika ledarskribenter menar att han stört Ebba Busch på något möte. Det är trams bara, säger han och fortsätter:

– Jag tycker det är fel av vårt parti att bekräfta den bilden och det är skadligt av två skäl. Dels pratar vi om en enskild individ i en demonstration i stället för att prata om Palestina. Och dels så skadar man Vänsterpartiet i hela solidaritetsmiljön, för de flesta som finns i den genomskådar det här.

Kristofer Lundberg är för närvarande misstänkt för att ha stulit en telefon från Joakim Lamotte. Det misstänkta brottet rubriceras som rån. Telefonen försvann i samband med att Lamotte angrep Lundberg vid en Palestinademonstration. Utredningen om Lamottes angrepp har lagts ner.

Samtidigt är flera andra Vänsterparttister misstänkta för betydligt värre brottslighet i samband med politiska beslut i olika nämnder. De tillrättavisas inte och de hotas inte av uteslutning. Det handlar om en otrolig dubbelmoral och feghet från Vänsterpartiets ledning när de hotar en profilerad palestinaaktivist med uteslutning på grund av ett misstänkt brott men inet andra som också är misstänkta för brott.

Läs mer:

Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

4 svar på “Mycket allvarligt att Dadgostar hotar med uteslutning”

  1. Dadgostar vill göra Vänsterpartiet rumsrent. Det spelar då ingen roll om det finns en opinion för att ta bort PFLP från terrorlistan. Den dag Vänsterpartiet skulle göra detta till sin politik är det bara att glömma bort ett framtida regeringssamarbete med socialdemokraterna. Hela Dadgostars och partiets huvudfåras strategi skulle falla och partiet skulle få ett helvete i valrörelsen 2027. Behöver Dadgostar göra bondeoffer kommer hon att göra det, var så säker.

    1. Skulle de utesluta Lundberg skulle de förlora så många röster i Göteborg att det förlor den makti de idag har i kommunen och det skulle få konsekvenser även för resultatet nationellt. De skulle därefter vara ointressanta för S i ett eventuellt regeringssamarbete. V gör det gamla misstaget att anpassa sig först istället för att behåla de trumfkort de har i eventuella regeringsförhandlingar. Det kommer att sänka partiet och det är därför de inte växer i ett läge där de borde växa. Pelstinafrågan är bara en liten del av detta förlorar-scenario. De tycks helt sakna kunskap om hur en bör bedriva förhandlingar.

  2. Kan så vara men socialdemokraterna kommer inte gå in i en valrörelse där partiet på minsta lilla sätt kan förknippas med någon sorts närhet (genom att Vänsterpartiet förflyttar sin position gentemot PFLP) till ”terrororganisationer”. Det kommer ändå bli tufft nog för socialdemokraterna i valrörelsen (minskad inflation, lägre ränta mm.) och att då göra det ändå svårare, genom en ”terrorkoppling” som Tidöpartierna kommer att trumma som ett mantra valrörelsen igenom, är ingenting som kommer att hända. Glöm det!

    Krasst sett, Vänsterpartiet av idag är ingen plattform för aktivister. Kongressen var ganska tydlig i att följa Dadgostars strategi för ”rumsrenhet”.

    1. Med nuvarande inriktning blir det inget regeringsskifte i nästa val. Högern kommer att vinna och Vänsterpartiet kommer inte att sitta i nån regering även om sossarna vinner. Sossarna kommer att fortsätta med högerpolitiken. Inget av detta kan ändras förrän Vänsterpartiet slår in på en annan väg. Går inte det? Ja då får nåt annat göras.

      Sen överdrivs det där med folks känslighet för terrorkoppling. Det är inte känsligt för halva befolkningen (de 20% som röstar på SD och de 20% som är invandrare plus en massa vänsterfolk). Precis som det inte är speciellt känsligt med koppling till brottslingar. SD har en massa såna kopplingar och det spelar ingen som helst roll. De flesta arbetare har nån vän eller nån släkting som är dömd eller kan betraktas som brottsling.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.