Våldsamt i Eskilstuna – två personer skjutna inom ett dygn

I början av helgen har det varit våldsamt i Eskilstuna. Inom loppet av ett halt dygn blev en man ihjälskjuten och en annan man skadad av skott.

Vid halvelvatiden på fredagskvällen den 31 augusti larmades polisen till Årby i Eskilstuna med anledning av skottlossning. Strax efter detta kom en man i 35-årsåldern till sjukhuset i Eskilstuna med skottskador. I samband med skottlossningen träffades också flera byggnader i området, i ett falla träffades ett fönster. Två bilar undersöktes av polisen. Under natten eller morgonen avled den skottskadade mannen på sjukhuset.

Den dödade mannen ska enligt osäkra uppgifter vara en man vid namn Sh@r#f As0. Han har tidigare dömts för misshandel i samband med ett mordförsök 2014. Han fick då 4 års fängelse.

Vid elvatiden mitt på lördagsförmiddagen inträffade nästa skjutning i Eskilstuna. Denna gång i Lagersberg. En person som påträffades skadad på platsen fördes med ambulans till sjukhus. Det är väl troligt att denna skjutning var en hämnd för mordet i Årby. Något som tyder på att det denna gång kanske inte handlar om inhyrda torpeder på rymmen från nåt HVB-hem utan om lokala skyttar. Polisen säger dock att de betraktar de två skjutningarna som orelaterade.

Eskilstuna ligger i polisregion Öst, en av de polisregioner som håller fast vid ett gammaldags sätt att arbeta. Ett sätt som är ineffektivt och leder till mer våld bland kriminella. Därför är Eskilstuna väldigt utsatt vad det gäller skjutvapenvåld. 32 skjutningar i kommunen under 2022. Sen våren 2022 har minst sex personer avlidit i skjutningar.

Läs mer om Eskilstuna:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.