Att Iran utnyttjar svenska gäng finns det inga belägg för

Att Iran utnyttjar svenska gäng finns det inga belägg för. Mossad påstår att Iran utnyttjar kriminella svenska gäng för att begå våldsbrott riktade mot israeliska intressen i Sverige. Det har fått Säpo att sprida samma uppgifter till svensk media. Helt utan att presentera några som helt bevis för att så är fallet. Med andra ord är det ren hörsägen att Iran skulle utnyttja kriminella gäng i Sverige för att angripa israeliska intressen.

Trots det har i princip alla svenska journalister och etablerade politiker köpt resomanget. Men det finns ingen som helst anledning att ta det på allvar. Normalt är inget som kommer från Säpo nåt som går att ta seriöst eller på allvar. De ljuger och hittar på för det mesta. I det här fallet är det inget annat än israelisk propaganda som vidarebefordas av Säpo.

Betydligt troligare är det att Mossad själva står bakom de olika attentaten mot israeliska intressen genom att utnyttja svenska kriminella för det. Samtidigt kan de mycket väl ha sett till att de kriminella som tar på sig uppdragen tror att det är Iran som ger dem uppdragen,. De som sen utnyttjas för att utföra själva attentaten vet förstås ingenting. De får bara en massa pengar och gör de som beställaren, en mellanhand, ber dem om.

Samtidigt är det inte helt otroligt och omöjligt att Iran ligger bakom attentaten. Men det är mindre troligt än att Mossad ligger bakom attentaten. Med målsättning att skapa opinion mot Iran, Libano/Hizbollah och Palestina/Hamas.

Terrorism handlar det dock om. Oavsett vem som ligger bakom.

Läs mer:

 


Upptäck mer från Svenssons Nyheter

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Ett svar på “Att Iran utnyttjar svenska gäng finns det inga belägg för”

  1. Nog spekulerar du väl något vidlyftigt nu? Om även jag tillåter mig att spekulera, vidlyftigt eller inte får du avgöra, är min utgångspunkt, i sammanhang som dessa, att vi sedan lång tid tillbaka har en hybrisartad syn på vårt eget lands utrikespolitiska betydelse även i de mest avlägsna delarna av världen. Förhållandet är väl snarare att vi med våra 11 miljoner på nordlig breddgrad befinner oss tämligen långt bort från världspolitikens kärna, i detta perspektiv är vi tveklöst ”kusinerna från landet”. Undantaget består i vårt geografiska läge med Nordkalotten Östersjön och Gotland. Självklart ger detta oss en position i det nya kalla krig som dessvärre är mycket kallare än det tidigare. Dock, Östersjön ligger långt ifrån Mellanöstern där våra ”göranden och låtanden” lär ha tämligen marginell betydelse.

    Med detta sagt finner jag det högst tveksamt att vare sig Mossad eller dess iranska motsvarighet skulle lägga några större resurser på att med bistånd av gängmiljö skapa oreda och opinion i vårt land. Dessutom är det ett tydligt faktum att Israel just nu är i det närmaste helt tondöva när det gäller kritik från det internationella samfundet. Så varför då ”mixtra” med i grunden tämligen opålitliga gängmiljöer om det ändå saknar betydelse?

    Däremot skulle förstås Mossads verkliga intresse infinna sig i den rätt osannolika situationen att någon potentat inom Hizbollah eller Hamas skulle ta sin tillflykt till vårt land. Då kommer inga ”fingrar läggas emellan” och ”elimineringen” av nämnda ”mål” kommer att vara ett faktum. Dock är det knappast 14-åringar utrusade med pistol som kommer att anförtros dessa ”våta jobb”.

    Iranska underrättelsetjänstens intressen i vår del av världen handlar å sin sida huvudsakligen om att på olika sätt förfölja exiliranier var de än befinner sig. Den underliggande rationalen består i att den reaktionära, patriarkala och teokratiska regimen knappast har någon grundmurad folklig förankring. Influenser från utlandets exiliranier är då farliga även i mindre omfattning. Följden är att de måste ”hållas i schack”. Detta förhållande har gällt under lång tid och saknar korrelation till dagens eskalerade situation i Mellanöstern.

    Visst kan det väl vara så att diverse underrättelsetjänster på olika sätt och i begränsad omfattning nyttjar ”gängen” men mer än så tror jag inte. Vore jag underrättelseofficer skulle jag knappast lägga någon större mängd ”ägg” i de korgar som tillhör dåligt organiserade och tämligen opålitliga gäng.

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.