Jag är överklass och får göra som jag vill

Det tycks vara devisen för många borgerliga ministrar. Allt från Sven-Otto Littorin med köpt examen till de två storfifflarna Borelius och Stegö-Chiló. Nu även för det senaste tillskottet i Reinfeldts fuskande och fifflande ministerskara, handelsminister Ewa Björling.

Jag har en lila Porsche och är överklass. Alltså får jag köra hur fort jag vill verkar vara hennes resonemang. Jag är överklass och vill bygga ett hus. De simpla och enkla människorna till kommuntjänstemän och kommunpolitiker tillät mig bara att bygga två våningar. Men eftersom jag är överklass och rik så byggde jag en våning till, för det ville jag ha. Så tycks hon resonera den nya handelsministern. Och eftersom jag är rik har jag självklart rätt att smita med skatten, betala svart osv. Det är ju varje rik människas självklara rättighet.

De är så de resonerar. Borgarklassen. De som anser sig stå över vanliga människor. De som anser sig stå över lagar och förordningar. Den arroganta borgerligheten. Den arroganta överklassen. Nu ska jag bara inflika att jag är fullkomligt medveten om att det finns individer även i överklassen som sköter sig, följer lagarna osv. Men det verkar inte vara alltför vanligt bland Reinsvälts ministrar.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, EX1, EX2, EX3, Dagen, Sydsvenskan, GP1, GP2
Bloggat: Jinge, HBT-sossen
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

10 Replies to “Jag är överklass och får göra som jag vill”

 1. Tja, det var väl knappast någon brist på fiffel under Perssons 10-åriga styre heller.
  Tycker snarare att det verkar som politiker överlag, oavsett färg, anser sig ha rätt till lite mer än alla andra.

 2. Hela Sverige är överklassat…..
  Såväl Röd, Grön som Blå etc etc etc.
  Lika goda kålsupare hela bunten.

 3. Var det inte sossarna som påstod att Sverige hade eliminerat klass-samhället? Nu då dom sitter på bänken och gnäller så skyller dom alla problem på ”överklassen”.

  Det jag ser då jag kommit tillbaka to my old country Sweden är ett samhälle där fusk, skattebedrägeri och svarta affärer är helt normal företeelse och finns i alla samhälls-klasser. Detta system var ju faktiskt skapat av den gamla S-regimen som nu sitter på bänken och klagar. Så försök inte!

  John

 4. John: Jag är ju inte sosse så jag vet inte riktigt vad jag försöker med.

  Sosse-eliten tillhör vad mig anbelangar också överklassen, eliten i Sverige.

  Möjligheterna för fattiga och arbetare att fuska är väldigt små och det upptäcks oftast.

  Sverieg är ett i stort ärligt och icke korrumperat land. De flesta politker (såväl borgeliga som andra) är i min erfarnehet ärliga.

  För mig är det värre att smita undan betlning för det vi gemesnamt beslutat satsa pengar på än att snatt etc. När man smiter med skatten undviker man att betala för det gemensamma.

  När man skiter i bygglov undviker man att ta ansvar för det gemensamma. Sånt är betydligt värre än eventuellt narkotikabruk, p-böter eller fortkörning.

 5. Skillnaden är bara att E.B varit förtroendevald i Ekerö kommun, som ordförande i socialnämnd och kommunfullmäktige och knappast kan påstå att hon gjort detta av okatsamhet

 6. Är det någon som lyssnar på Marita Ulvskog numera?

  Hon har skrikit Vargen kommer så många gånger att när den verkligen kommer hoppas jag att den äter upp henne…

  Små nyanser är inte hennes melodi. Nej, riktiga rallarsvingar utan grund är snarae det hon använder.

Kommentarer är stängda.