Självhatet sprider sig?

Eller hur ska man tolka Gulan Avcis i vissa stycken bra inlägg på Politikerbloggen. Hon är i motsats till Kurdo Baksi anhängare av det nya systemet med migrationsdomstolar och hon tycker att Centrum mot rasism har gjort en del knäppa uttalanden. Det är de bra grejerna.

Sen påstår hon att Kurdo Baksi ljuger. Och så kan det säkert vara när det gäller vissa saker. Det spelar mindre roll. Det gör inte integrationsminister Nyamko Sabuni bättre. Och när det gäller annat gör Avci en annan bedömning än Baksi av betydelsen av åtgärden.

Sen till det som inte är så bra i Gulan Avcis inlägg. För det första. Avgiften till a-kassan har höjts genom regeringsbeslut. Genom att man minskat den statliga andelen av a-kassans behov av pengar. Här ljuger Gulan Avci, eller kanske snarare försöker förvirra begreppen och oss.

Men hon skriver också nåt helt förljuget, den vanliga borgerliga propagandan och verklighetsförvrängningen:

Alliansens politik syftar till att bryta utanförskapet. Det första året har flera reformer genomförts. Det är idag billigare att anställa långtidsarbetslösa, ungdomar och nyanlända flyktingar. I stället för att satsa på eviga åtgärder satsas på reguljära jobb till avtalsenlig lön.

Översatt betyder ovanstående följande. Alliansen har pemanentat utanförskapet genom att genomföra refomer som att försämra a-kassan och sjukförsäkringssystemet samt genom att subventionera arbetsgivarna för anställningar dessa ändå skulle gjort. Inga fasta jobb, utan bara jobb så länge företagen subventioneras. Det är vad det handlar om. Alltså en permanentning av utanförskap genom tillfälliga anställningar och osäkra anställningsförhållanden.

Det är den politiken Gulan Avci försvarar. Är då hon också en självhatande invandrare? Eller hur ska det tolkas när hon vill göra livet svårare för arbetare, invandrare, sjuka, arbetslösa och fattiga.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
———————————————————————————
Esbati bloggar om Stockholm, skolan och skattesänkningar, det gör Slutstadium också och Erik Svensson om Bin-Laden och högerns konspirationsteorier

Advertisements