Det är klart vi länkar till varandra

Eftersom vi i vänstern anser att världen mår bättre av gemenskap och solidaritet. Att ensam inte är stark medan vi gemensamt är starka. Det kollektiva, gemensamma och solidariska agerandet är för oss viktigt. Därav följer att vi gärna uppmärksammar våra bloggande kollegor på vänsterkanten. När de skrivit något bra eller när de gjort något dumt. När de skrivit något i samma ämne eller skrivit något unikt.

Vi i vänstern vill förändra världen. Vi anser att man måste hjälpas åt för att nå därhän. Bloggandet är en del i en politisk aktivitet. Gemensamt och tillsammans når vi ut till fler. Gemensamt och tillsammans blir vänsterns bloggande viktigare och mer inflytelserikt.

Därför länkar vi till varandra och tipsar om bra inlägg på andra vänsterbloggar. Om detta sen anses ge oss mer inflytande är det bara bra. Om det ger oss mer inflytande – ännu bättre. Om det ger mer besökare till oss alla som kollektiv betraktat är det också bra. För vi vill ju ha läsare. Det gäller att nå ut med våra vänsteråsikter. Därför skapar vi också olika portaler där vi gemensamt gör reklam för oss alla.

I arbetet med att nå ut med våra vänsteråsikter har vi naturligtvis också god hjälp av sådana hjälpmedel som Twingly, Nyligen.se, Bloggportalen, Bloggtoppen och Nybloggat.

Det är inte fusk, det är solidaritet och gemenskap. Det är att hjälpa varandra, att arbeta tillsammans. Men sånt kanske är utanför en del människors fattningsförmåga. Vad vet jag?
För att understryka det jag just skrivit så kommer här ett antal intressanta länkar:

Opassande, Tack Thomas Bodström
Jonas Morian, Storebror minns dig
DeepEdition, Det riktiga 1984 (är väl ingen vänsterblogg, men skriver många bra inlägg ändå)
Magnus tankar, Regeringen skapar hushållsnära jobb – i Spanien
Josefin Brink, Satirens dödgrävare
Ilona Sz Waldau, Svarta jobb
Esbati om fusk etc
Jinge, Charlotte och Carl Cederschiöld
Approximation, Över Gränsen
Syrran, Högern, moralen och politiken
Petter partikulärt, Vad är det vi kämpar för

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements

11 Svar på “Det är klart vi länkar till varandra”

 1. Du har så rätt Anders. Plan B-beteende kallas det visst‚Ķ?

  Men man ser ju att du lirar med de stora bloggarna nu (twinglyrapporten fordrar ju gratulationer)- men glöm inte ditt bloggförflutna 😉

 2. Tydligen var det något känsligt jag trampade på, som talar för sig självt. Jag håller med om att det ligger något ideologiskt i själva sättet att räkna, men jag lyfte på ögonbrynen över att även Twingly upphöjde det till en saklighet.

  Dessutom tycker jag media verkar vara mer chockade över att en kristdemokrat skriver fräna artiklar. Ju mer fränare jag blir desto mindre kristdemokrat blir jag. Så det är lite kul, men ju mer framgångsrik en vänsterbloggare blir, desto mer kollektiviserad blir han/hon.

  Det verkar vara två världar helt enkelt.

 3. Jag vet inte om det är så känsligt i sig. Men att bli anklagad för fusk i dessa dagar är ju lite känsligt rent allmänt.

  Det är uppenbart att vänsterbloggar länkar mer till varandra än vad andra typer av politiska bloggar gör. De libertarianska bloggarna länkar dock i princip lika mycket, så det kanske har med marginalisering i den stora samhällsdebatten att göra.

  För min del innebär det att man kan kombinera flera olika vänsterperspektiv på en och smma nyhet. Ofta kan min ainlägg me fördel läsas ihop med andra inlägg för att skapa en helhetsbild.

  En del inlägg står därför inte riktigt för sig själva utan en del av länkarna i dem behöver läsas också för att förståelsen av det jag skriver ska bli korrekt. Detta gäller speciellt när jag länkar till egna inlägg, men även ibland annars också.

  Det där med att man blir mer kollektivistisk när man blir framgångsrikare som vänsterbloggare förstår jag inte riktigt tror jag. Men det kanske hänger ihop med att man som vänstermänniska inte vill framhålla sig själv framför andra.

  Att vi som är vänster och ni som är borgerliga tänker lite olika är väl ganska naturligt som jag ser det.

 4. Man lyfter fram det man vill ska uppmärksammas genom att länka. Det är en förutsättning att länka online, inte minst med tanke på att man själv ska bli länkad till och läst. Dessutom, precis som du säger, är det oslagbart att backa upp det man skriver med länkningar till fördjupningar osv, det är direkt korkat att INTE göra det. Länkning är en internetgrej, inte ett uttryck för politisk höger- vänsterideologi skulle jag vilja påstå. Det som håller fast vid ”en punkt utifrån all kunskap och information strömmar nedåt från” finns representerade både på blå och röda tillhåll, misstänker jag.

  Är det någon som anmärkt på hur du länkar eftersom du skriver om det?

Kommentarer är stängda.