Fuskhysterin

Det råder en fullkomlig hysteri i svenska media om människors eventuella fusk och om andra (rikare) människors reella fusk.

Vi kanske måste skaffa oss lite perspektiv på det hela. Jag är helt säker på att om vi frågade en vuxen svensk om dennna någon gång i sitt livs fuskat, arbetat svart, varit sjukskriven utan att vara sjuk, tagit mot a-kassa fast man varit utomlands etc. Ja då skulle en majoritet ha gjort detta. Flertalet skulle ha gjort det när de var unga.

Om vi också inkluderade frågan om man någonsin begått ett brott så skulle förmodligen den sammanlagda andelen vuxna svenskar som begått nåt brott eller fuskat bli 100%. Flertalet när de var unga.

Alltså kan vi konstatera att mindre brott och fusk av mindre typ har de flesta gjort nån gång i sitt liv. Oftast i ungdomen. När folk blir vuxna uppför man sig bättre och klokare. Därför kan det faktum att Fredrik Reinfeldt en gång för länge sen betalade svart för en barnflicka inte anses vara speciellt allvarligt.

Men det har visat sig att en del människor inte blir klokare och vettigare med åren. Det gäller naturligtvis de flesta grovt kriminella. Men det verkar också gälla medlemmar i Moderata Samlingspartiet, inklusive dess regeringsmedlemmar och andra höjdare. Det är här problemen uppstår. När människor är vuxna och inte uppför sig på ett ansvarstagande sätt är det ett problem för hela samhället. Både moderaternas omogna agerande och de grovt kriminellas fortsatta brottslighet blir till problem som hela samhället på något sätt måste hantera.

När vänsterungdomar bryter mot lagar och regler skriker många på polis och anklagar ungdomarna för att föröska förstöra demokratin. Jag anser att moderaterna med sitt agerande förstör demokratin betydligt mer. Det är allvarligare när människor i eliten, när människor i regeringen bryter mot lagar och avtal. Det är allvarligare när politiska höjdare och rika på det sättet försöker underminera demokratin genom ekonomisk krigföring. För det är ju det som det handlar om.

Av politiska skäl vill moderater inte betala för det gemensamma. De vill inte vara solidariska, hjälpsamma och ta ansvar för fattiga.De vill ha ett samhälle där rika klarar sig bättre och bestämmer det mesta. Därför agerar de som de gör och försöker underminera demokratin och ekonomin genom att inte betala. Moderaterna vill ha ett msahälle som strffar de fattiga och gynnar de rika. Ett samhälle för eliten. Därför agerar de som de gör, bryter mot lagen etc, betalar svart löner och bygger svart.

När Tobias Billström inte betalar TV-licens är det inte så allvarligt. När en ansvarig kulturminister gör det är myket allvarligare. När Littorin ståtar med falska examina är det inte så allvarligt, men när en politiker som är väl hemma i kommunpolitiken bygger svart är det allvarligt. När en statsminister för lång tid sen betalade svart barnflicka är det inte något han ska löpa gatlopp för, men när två svinrika överklassmoderater betalar svart år efter år är det något som är mycket allvarligt.

Sen är det ju intressant att se hur folk ur eliten regelbundet går ut och försvarar elitens rätt att fuska, men ingen höjer sin röst när det gäller jakten på vanligt folk. Det är klasskamp. Överklassen anser att de har andra rättigheter än oss andra. Kanske måste vi visa att de har fel. Vi får rösta bort överklassens partier i nästa val.

Och nog är det symptomatiskt att när vi som bäst diskuterar överklassens, moderaternas och elitens fusk så presenteras en rapport om vanligt folks eventuella fusk, så att vi alla ska glömma elitens utomparlamentariska politiska kamp genom svarta löner, skattefusk och svartbyggen.

Dessutom ska vi komma ihåg att överklassens svarta löneutbetalningar kostar samhället mer än vanligt folks eventuella bidragsfusk.

Intressant?
Bloggat: Kärlek och Socialism, Alliansfritt Sverige, Ett härta rött, Kulturbloggen, Badlands Hyena, Opassande, Trotten
Borgarmedia: DN1, DN2, AB
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 svar på “Fuskhysterin”

  1. Svensson,du skriver: ”Och nog är det symptomatiskt att när vi som bäst diskuterar överklassens, moderaternas och elitens fusk så presenteras en rapport om vanligt folks eventuella fusk, så att vi alla ska glömma elitens utomparlamentariska politiska kamp genom svarta löner, skattefusk och svartbyggen.”

    Har själv också funderat över denna ”tillfällighet”, läs signaturen ”scoopvarnings” kommentar till min bloggpost om Björnkramar…

  2. Ja, det är ju märkligt att Delegationen publicerar två rapporter (del 6 och 7) på samma gång. Del 5 kom ut i maj, innan dess 2 stycken i mars och 1 i februari. Del 1 har ingen datering. Men är det så att publiceringen är forcerad så kan man säkert hitta felaktigheter och motsägelser. Jag har läst rapporterna 6 och 7 liksom de tidigare rapporterna, och i rapport 7 finns ett uttalande man kommer att få äta upp:
    ”Sammantaget utgör delegationens presenterade undersökningar ett gediget underlag för att bedöma de felaktiga utbetalningarnas betydelse för samhället samt en god grund för att vidta åtgärder.”

Kommentarer är stängda.