Försvara allmännyttan

Försvinner allmännyttan så försvinner de bostäder som vanligt folk har råd med. En situation med än svårare bostadsbrist än idag kommer att uppstå. Folk blir då tvingade att leva i källare, fabriker, kontor, sommarstugor, väldigt trångt och så vidare.

I det läget är man inte speciellt långt ifrån den situation där folk börjar skapa kåkstäder eller motsvarigheter till detta. För hundra år sen var det vardagen i Sverige. Undermåliga kåkstadsbostäder byggdes på spekulation och folk byggde egna kåkar utan ordentliga toaletter och vattenledningar. Hygienen och levnadsförhållanden i dessa områden var extremt dåliga med sjukdomar och svält.

Borgarregeringen och dess polititk kommer att leda till att sådana förhållanden återuppstår i Sverige. Marknadshyror, borttagande av subventioner till byggande, utförsäljning av allmännyttan är steg i den riktningen. Steg som är svåra att göra ogjorda igen. Steg mot en bostadsmarknad där fattiga inte kan få tag på ordentliga bostäder.

För att försöka förhindra en sån utveckling måste allmännyttan försvaras.

Läs mer:
Nej till ombildning
Jagvillhabostad.nu
Gemensam Välfärd

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

6 Svar på “Försvara allmännyttan”

 1. Vart ska det sluta?
  Jag vet att det tar slut efter valet 2010,men det hinner ju hända massor inann dess!T.e.x allmännyttan försvinner.

 2. Skapandet av kåkstäder har redan börjat. Det är bara att titta på de förhållanden under vilka de härliga svenska arbetsköparna låter sina gästarbetare leva under.

  Allt med både sossarnas och den så kallade alliansens goda minne.

 3. Har för drygt 4 månader sedan med största glädje flyttat in i lägenhet i allmännyttan efter 25 år i privatägd hyresrätt. Underhåll mm har varit under all kritik. Hyreshöjningar och difusa regler ang underhåll i hyreslagen (privat regi,)gör att man får en chock av dagens nyheter, att man nu tänker slopa allmännyttan!!! Det bästa som hänt mig på mycket länge… Varför får man aldrig vara nöjd??
  Jag vill verkligen försvara allmännyttan!!
  Politisk oberoende

 4. Det lär bara ha varit New York (!) och Sverige (i Väst) som behöll en reglerad bostadsmarknad efter kriget.

Kommentarer är stängda.