Dumheter från Ung Vänster

Den motion från Ung Vänsters styrelse om förhållandet till den svenska fackföreningsrörelsen avslöjar på ett obarmhärtigt sätt hur isolerade från vardagen för svenska arbetare och fackföreningsaktivister organsiationen Ung Vänster är. Man föreslår att man enbart ska arbeta med LO centralt för att bekämpa borgarregeringen, inte med oppositionella fackföreningar.

Hela förslaget är naturligtvis helt verklighetsfrämmande. Man tar avstånd från de krafter som vill demokratisera de svenska fackföreningarna och uttalar stöd för byråkratin inom LO. En byråkrati som naturligtvis är ointresserade av samarbete med Ung Vänster. En byråkrati som visserligen vill störta den borgerliga regeringen men som egentligen inte vill ändra politikeni Sverige. Med den byråkratin vill UV samarbeta. Den byråkratin vill Ung Vänster ge stöd.

Inriktningen i Ung Vänsters motion innebär att man i realiteten tar avstånd från breda kampanjer mot nedskärningar och privatiseringar i Sverige. Kampanjer för gemensam välfärd och processer som ESF blir omöjliga för Vänsterpartiet och Ung Vänster att delta i. Detta för att det i dessa organisationer finns gott om nätverk och rörelser där organisationer till vänster om vänsterpartiet ingår.

Skulle motionen antas så kommer Ung Vänster att frivilligt isolera sig själva från de flesta sociala rörelser och organisationer i Sverige. På samma gång isolerar de sig från de krafter som vill demokratisera och radikalisera den svenska fackföreningsrörelsen.

Hela förslaget är faktiskt svårt att förstå och den enda logiska förklaringen är att UV-byråkraterna försöker garantera sig själva en karriär inom fackföreningsbyråkratin. Om detta inte är skälet är det hela banne mig helt oförklarligt eller bara rent korkat.

Intressant?
Bloggat: LOKE,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

6 svar på “Dumheter från Ung Vänster”

  1. UV är den svenska vänsterns troll. En ssu:are är ju oändligt mycket radikalare än vilken kikärtsätande ung vänstrare som helst.

Kommentarer är stängda.