Organiserad brottslighet härjar i Värmland

I söndags kväll avvärjde polisen i Karlstad ett gängbråk i Kronoparken. Flera av de gripna tillhörde Bandidos supportergäng X-team. Vilka de bråkade med framgår inte av de artiklar om ärendet jag läst.

Att bankrånet i Årjäng kan ha utförts av människor knutna till något kriminellt gäng är väl inte en allt för avancerad gissning och vad det gäller nedskjutningen i Grums av två män så hänger det onekligen en doft av organiserad brottslighet över det dådet.

Värmland är ju delvis nedlusat med olika kriminella gäng. I Säffle finns såväl Bandidos som X-team, i Karlstad finns Hells Angels, Red & White Crew och X-team och i Arvika finns Red Devils. Västra Värmland har länge varit ett fäste för högerextrema och flera av dessa har varit aktiva i bildandet av de kriminella gängen.

Med tanke på att morden skedde i Grums kanske denna artikel från förra året i Sydsvenskan om att Grums var slutmålet för ett stort narkotikaparti. Några gangsters med pengar finns det uppenbarligen i orten. Och det anses ju att Bandidos kontrollerar knarklangningen i Grums grannort Säffle.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, DN, SVD2, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Pingback: Vad händer med min gamla hemort? « strötankar och sentenser

  2. Pingback: Yrkeskriminella bakom skottlossning i Västerås | Svensson

  3. Tror inte den brottsligheten var så organiserad…
    Det var en snubbe från ett land som inte finns längre som blev nekad inträde och altså inte fick vara med och leka. Anledningen till att han inte fick komma in var att han tidigare rånat stället. När han fattade att han inte var önskvärd blev han sur och började skjuta omkring sig.

    och btw det finns inget X-team i Karlstad. Däremot finns det karlstadsbor i säffleteamet och ibland förirrar dom sig tillbaks till Karlstad.