Israel skiter i avtal

Det är som förväntat. Israel skiter fullständigt i ingångna avtal. Så länge det gynnar landets intressen av att bygga en stat på religiös grund gör man som man vill. Behövs lite fred skriver man på ett ”fredsavtal”. När man inte längre är intresserade av fred utan hellre vill ”straffa” ursprungsbefolkningen i området som idag kallas Israel så skiter man fullständigt i alla avtal. Då är man beredd att bomba, döda och straffa den urspungsbefolkning som idag lever sammanpressad i ett antal ghetton på Västbanken och i det stora ghettot, utomhusfängelset Gaza.

Ehud Barak deklarerar klart att man från Israel sida inte tänker bry sig om några avtal så länge dessa avtal inte gynnar staten Israel. Detta är ett land som liberalerna i Sverige i Sverige kallar för en demokrati. Vilket hyckleri. Det är inte förenligt med demokrati att ge viss religoner fler rättigheter än andra,d et är inte förenligt med demokrati att låta folk leva inträngda i ghetton och utomhusfängelser. Det är inte förenligt med demokrati att bryta ingångan avtal precis när man vill och det är inte förenligt med demokrati att varje år döda mängder med civila, barn, gamla och kvinnor. Israel är ingen demokrati. Det är en förtryckarstat, en apartheidstat.

Intressant?
Borgarmedia: HD, Dagen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Svar på “Israel skiter i avtal”

  1. Vad jag inte fattar är att det verkar vara förbjudet att påtala alla de vidriga övergrepp som görs. Bra att du gör det i alla fall.

    Det är som om förespråkarna tar för givet att våld behöver förekomma i området. De verar inte vilja se att det är en medveten politik från Israel sida att upprätthålla lågintesiv konflikt.

    Att vara kritisk mot en terrorregim och dess metoder är inte det samma som att ifågasätta något som har med religion att göra. Inte ens med Islaels existensberättigande. faktiskt.

    / Mårten

Kommentarer är stängda.