Att dra in Denho Acars uppehållstillstånd förändrar inget

Det var förväntat att Migrationsverket skulle dra in uppehållstillståndet för Denho Acar. Detta eftersom ledaren för Original Gangsters (OG) sen länge lever i Turkiet, där han sysslar med att bygga upp OG:s internationella kontakter. Att Acar inte längre får uppehålla sig i Sverige innebär dock ingenting vad det gäller gängbrottsligheten. Den påverkas inte av att hans uppehållstillstånd dras in. Där är jag helt övertygad om att polischeferna Erik Nord och Klas Friberg har helt fel. Amerikanska erfarenheter visar också att sådant inte betyder ett smack.

Problemet som existerar är att han nu istället utgör en länk mellan organiserade brottssyndikat i Turkiet och medelhavsområdet och kriminella nätverk i Sverige. Något som inte påverkas av det indragna uppehållstillståndet överhuvudtaget. Vad man kan befara är att man kommer att ta kontroll över handel med flyktingar, på samma sätt som hänt i Amerika, där kriminella nätverk totalt dominerar flyktingsmuggling och liknande. Det finns ju också smaordningsvinster att gör aom man samordnar knark- och människosmuggling. Exempelvis kan flyktingar tvingas smuggla knark när de reser. Som en slags betalning. Om de åker fast hotas inte det kriminella nätverket som ligger bakom det hela.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Replies to “Att dra in Denho Acars uppehållstillstånd förändrar inget”

  1. Det kanske inte betyder ett smack men det är i alla fall en tydlig markering från Sveriges sida att hans sort inte är välkomna här och inte erbjuds någon fristad. Att stoppa den organiserade brottsligheten är ett helt annat ballgame.

  2. Jag håller med dig, men länken han har till Sverige är nog hårt övervakad av FRA.. Tycka vad man vill om FRA lagen men sånna som acar kommer inte ha det lätt!

  3. Det du beskriver har redan hänt. Dessutom finns tydliga kopplingar till terrorfinansiering. Håller i övrigt med båda ovan. Tycker inte du också att detta säger mycket om varför FRA-lagen är viktig ?

  4. FRA-lagen har ingen som helst relevans för detta. Den vanliga svenska polisen kan visserligen beställa jobb från FRA, men polisen måste ha tillstånd för att kunna beställa övervakning av Acar eller nån anan enskild person och för att kunna använda materialet. Detta gäller redan idag och kan göras redan idag. FRA-lagen betyder inget alls i detta sammanhang.

  5. Ole: tjenare, tror du på det själv? Skulle Acar ha några bekymmer med att undgå amatörspionerna på FRA?

    Nejdu, det är vi vanliga som får finnas i att bli övervakade av storebror!

Kommentarer är stängda.