Det finns gangstergäng i Oslo också

Även i grannlandet som ligger västerut finns det uppenbarligen organiserad brottslighet. I alla fall enligt norska Dagbladet som publicerat en kartläggning av gängen i Oslo. Dock utan att ta med mc-gängen, som ju också finns i Norge och Oslo. Man namnger ett antal gäng, där det största kallas B-gjengen (B-gänget). Allierade med B-gjengen är Fraksjonen. Andra gäng är Young Guns, Furuset Bad Boys, Holmliagjengen och Grönlandsgutta, allt enligt Dagbladet.

De kriminella mc-gäng som finns i Norge är fler än i Sverige. För Hells Angels, Bandidos, Outlaws och Coffin Cheaters finns alla i Norge. I Sverige fanns intill nyligen bara Bandidos och Hells Angels sen Outlaws besegrats i ett krig och upplösts. Men nu verkar det som om de återetablerat sig i Sverige. Det verkar dock inte som om de har samma mängd av våld mellan gängen som Göteborg haft under lång tid och som Malmö och Köpenhamn haft de senaste månaderna. Även om det inte saknas uppgörelser, mord och våld.

I Göteborg kan det senaste brottet med gänganknytning vara knivdådet mot tre personer i Klippan, nära Älvsborgsbron. Fast det är inte alltid gängrelaterat när man tror det. Men det höll på att bli då de icke-gänganslutna brottslingarna i artikeln hotade en restaurang som skyddades av Naserligan, ett av de tyngsta gängen i Göteborg och det gäng som låg bakom ett uppmärksammat rån i Stavanger i Norge.

I köpenhamn pågår ett krig om främst haschhandeln mellan Hells Angels och deras allierade som AK 81 mot andra gäng. Något som, vad det verkar, gett HA en hel del nya rekryter. Något som beror på att de utnyttjar rasistiska tankegångar som finns i överflöd i det danska samhället.

Intressant?
Borgarmedia: SDS1, SVD1, DB, SVD2, DN, SVD3, SVD4, PDK, SDS2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

6 Replies to “Det finns gangstergäng i Oslo också”

  1. Jeg mener det blir feil å sammenligne b-gjengen osv. med Hells Angels osv. Man treffer ikke HA o.l. på gaten i Oslo, men man risikerer å treffe på b-gjengen.

    – bjorn

  2. Det är möjligt att man inte ser Hells Angels på gataorna i Oslo. mend et grö man i Göteborg och Köpenhamn. Det är gangstergäng som gangstergäng tycker jag. Samma skit, samma knarkaffärer, samma mördande. Bara under olika namn.

Kommentarer är stängda.