Spekulationskapitalet – Altor Equity Partners

Del 4 av 8 i serien Storfinansen 2

Det fjärde största typiska Private Equity-företaget i Sverige (om vi räknar IK som svenskt) är Altor Equity Partners. Bland grundarna av bolaget återfinns Harald Mix, som tidigare bland annat deltagit i grundandet av Industri Kapital (numera IK Investment Partners) och arbetat på SEB (Enskilda Ventures). Andra partners i Altors rådgivande bolag är Claes Ekström, Denis Viet-Jacobsen, Fredrik Strömholm, Hugo Maurstad, Jaako Kivinen, Johan Cervin, Reynir Indahl och Stefan Linder.

Altor kontrollerar själva (via sina fonder) eller tillsammans med annan ägare företag med omkring 38 000 anställda. Ett bolag, Relacom står dock för flertalet av de anställda med sina 17 000. Andra större företag som Altor kontrollerar är AGR och Navico i Norge, Constructor, Aalborg Industrier, Papyrus, Åkers Group samt delägda Lindorff.

Större investerare i Altors fonder, som förstås är registrerade i skatteparadiset Jersey, är bland annat den amerikanska krisbanken Goldman Sachs, vidare Nordea, SEB, Skandia, Länsförsäkringar och tyska Allianz-gruppe.

Läs mer: Riskkapitalföreningen, Privata Affärer, Affärsvärlden1, Realtid1, VA1, VA2, Realtid2, Fotbollskanalen, Affärsvärlden2, IDG, DI1, Affärsvärlden3, Ny Teknik, DI2, Euroinvestor, Dagens PS, Realtid2, Realtid3, Affärsvärlden4, Hela Gotland, Affärsvärlden5, DI3,

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Spekulationskapitalet – IK Investment PartnersSpekulationskapitalet – Segulah >>
Advertisements