Upprörda i onödan?

Det visar sig att påven aldrig sagt att homosexualitet är att jämställa med klimathotet och liknande saker. Det hela är ett rent påhitt av media och har vidarebefordrats av journalister och andra utan källkontroll eller funderingar på sanningshalten.

Det hela visar hur opålitliga media är. I detta fall har man vidarebefordrat lögner, trots att man har haft möjlighet att läsa originaltalet där påven visserligen försvarar äktenskapet och dess roll för människans barnalstrande. Reaktionärt i sig, men knappast den katastrof som det falaktigt citerade uttalandet om homosexualitet skulle varit om det vore sant. Men det räcker med det som påven sa för att han ska kunan kritiseras i frågan om äktenskap, familj, självständiga val osv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Advertisements
  1. Ja man kan ju undra hur många av de som nu spottat på denna påve som nu är lika snabba att förlåta.Verkar som om Påven har lättare för detta än de homosexuella.Egendomligt hur detta blev i slutet när den anklagade ska straffas oavsett skuld eller ej.SMILE. 🙂

  2. Pelle:
    Det var media som förmedlade nyheten. Varför ska ”de homosexuella” förlåta en helt naturlig reaktion på något som media felaktigt rapporterat? Vill påven få en ursäkt bör han vända sig till nyhetsbyråerna.