Israels övergrepp – angriper annat land

Israel begår ånyo övergrepp mot Palestina och den palestinska befolkningen. Nu genom bombningar mot ett i princip försvarslöst och isolerat Gaza där Palestinas legitima och demokratiskt valda regering, Hamas, styr.

Flera hundra kan ha dött och vi kan utgå från att de flesta är helt civila personer.

Israel gör sig som vanligt skydlig till en hela massa brott mot avtal, överenskommesler, FN-beslut och mycket annat. För att inte säga mot människor. Den långsamma förstörelsen och utnötningen, för att inte säga utplåningen av den palestinska befolkningen i Palestina (inklusive det som skett i det som idag är Israel) är ett slags långsamt folkmord med hjälp av terror, apartheid och förtryck. En utplåning som främst sker genom att palestinierna tvingas iväg, inte genom att de dödas.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD, DB, VG, PDK1, PDK2, PDK3,
Bloggat: Jinge, Esbati,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

35 Svar på “Israels övergrepp – angriper annat land”

 1. Tenk om Norge hadde sendt 100 kassam raketter inn over Sverige på en uke. Ville dere bare sitte med hendene i fanget å si FY NORGE????????
  Israel må få lov til å reagere på terroristene i Hammas som åpenlyst sier at Israel skal strykes av kartet. De feigingene gjemmer seg blandt sivile, de bygger sine baser i n?¶rheten av skoler og barnehager i håp om å unngå mot angrep. Om Israel slår til bake hyler de opp og skriker over seg om at de dreper sivile. Hvorfor sender de ut raketter fra tett befolkede områder tror du? Kun en djevelsk strategisk plan for å oppnå sympati for sin sak. De ofrer uskyldige mennesker i utspekulerte plan for å oppnå sympati. Og vet du det verste av alt er at det virker. Det ser vi av inlegget ditt. Nei tenk deg om f??r du tar del i hylekoret, og faller for Hammas sin utspekulerte og onde propaganda.

 2. Det är mycket lätt att alltid skylda på Israel, men så sent som igår bad israelierna Hamas stoppa sina raketangrep mot Israel. I annat fall skulle dom försvara sig, något dom altså har gjort idag.
  Vapenvilan, som dom var eniga om en tid tillbaka, bröts samma dag av Hamas, och nu är det igen Israel som blir framställt som den Stora Elaka Vargen.
  Kanske på tiden att vi plasserar båda fötterna på fast grund, och kallar en spade en spade?

 3. strand: när dödade nåsnin palestinierna fler hundra israeler?

  Och vem har ockuperat vems land? SÅ vem har alltså rätten att försvara sig? Den som fått sitt land ockuperat förstås. Palestinierna.

 4. Varför skulle Israel inte svara på den raketbeskjutning som sker? Självklart har Israel rätt att med våld slå ut militära mål i Gaza. Vilken resolution i FN är det som förbjuder ett land att försvara sig mot raketbeskjutningar?

 5. Israel vil ha fred, så hvis palestinerne stopper sine angrep vil heller ikke Israel svare med sine motangrep. Hva skjedde da Israel ga tilbake Gaza? Jo, hundrevis av raketter ble avfyrt fra ”sivile” områder på Gaza mot sivile områder i Israel. Så ble det våpenhvile, og hva skjer med ?®n gang denne våpenhvilen er over? Jo, hundrevis av raketter blir avfyrt fra ”sivile” områder på Gaza mot sivile områder i Israel. Da sier det seg selv at de ikke ??nsker fred, men fortsatt krig og elendighet. De kunne tatt i mot den utstrakte hånden fra Israel, men valgte altså selv fortsatt krig. Som man reder ligger man…

 6. Israel har inte den rätten. Israel ska dra sig tillbaka till 1948 års gränser. Sen kan man tycka att palestinierna kan börja snacka med Israel.

  Det är Israel som ockuperar land som inte är deras. Det är Israel som begår övergrepp, Israel som bryter mot avtal, Israel som bryter mot FN-beslut. Israel som är problemet.

 7. Vi ockuperar inte Norge och bygger inga etniska bosättningar där. Vi fördriver inte deras befolkning och förvägrar dem rätten att återvända hem. Vi behandlar dem inte som andra klassens medborgare. Vi dödar inte dagligen deras folk.

  Vi slår inte ut deras infrastruktur, flyger över Oslo på nätterna i överljudsfart, eller snor flera miljarder av deras tullinkomster. Inte heller snor vi majoriteten av deras vattentillgångar eller kidnappar deras folkvalda riksdagsledamoter. Inte heller stänger vi av norrmännens ström eller utsätter dem för en nazistisk blockad som får folk att dö på deras sjukhus.

  Om vi hade gjort allt detta hade jag dock haft full förståelse om norrbaggarna började skjuta raketer mot oss.

 8. Dessutom har -noll- personer dött av Palestiniernas raketattacker. Noll. Ett par hus har förstörts, men noll människor har dött. Det har inte ens -skadat- några människor enligt israeliska källor.

  Och Israel är ockupationsmakten, de är de som omringar och ockuperar gaza, som andra säger här ovanför.

 9. Anders:
  Israel ockuperar inte Gaza. Gränserna runt Gaza är desamma som vid självständighetsförklaringen 1948. Så vad har Hamas (som bara är ”legitim regering” i Gaza) för skäl att attackera civila israeler med raketer?

 10. Christopher: Skärp dig! Du är ju en intellligent människa.

  Kan Palestina (som består av Västbanken, Gaza plus de områden som ockuperades 1948 och 1967) sköta sig själv. kan de handla med andra länder, kan de ta mot varor, kan de producera el, kan de rena sitt vatten, kan de ens bada osv. Nej, det är Israel som bestämmer om de kan göra allt detta. Även när det gäller Gaza. SÅ Gaza är inte ockuperat, istället är det en slags ghetto där Israel bestämmer vem som får göra vad och hur, Vem som får lämna och komma in.

  Majoriteten av de som bor i Gaza (far- och morföräldrarna i alla fall) bodde en gång i det som idag är Israel. De bor inte frivilligt på den usla strandremsa som är Gaza, utan har tvingats dit. Av Israel.

 11. På tal om de tokar som pratar om att Israel vill ha fred (och nu drar jag fram hitler-kortet, tam ta tam!).

 12. Skaff dere litt historisk innsikt her, når det bodde j??der i midt??sten så eksisterte ikke Islam engang. Hvordan kan dere da påstå at Israel ikke har livets rett som stat?

  Hvor mange som d??de under disse angrepene er jo alledeles irrelevant, det er hvem som startet angrepene som er det interessante og det var Hamas, punktum.

 13. Jon: Israel och judendom är nu inte samma sak. Flertalet israeler härstammar från USA och Europa. Inte från Mellanöstern.

  De flesta judar bor utanför Israel och det bor fler bara i USA än i Israel.

 14. Israel har under ”vapenvilan” attackerat palestina. Och visst: palestinier har skickat raketer tillbaka.

  Palestinier har dött genom israeliska attacker och på grund av belägringen av Gaza.

  Kolonialism har alltid fött motstånd.

  Och varför skulle Norge skicka raketer mot Sverige? Israelvännerna kommer alltid med historielösa förklaringar och varje gång våldet blossar upp är det genom Israels tolkningsföreträde.

  Israels dagliga våld föder det palestinska motståndet. Om Israel betraktade palestinierna på likvärdiga villkor: som om palestinerna var människor med andra behov än nödproviant, skulle man kunna skapa en grund för fredsförhandlingar. Så länge rasism är det som präglar Israels politik gentemot palestinierna kommer det aldrig att bli fred.

 15. Anders:
  Som du vet så var det arabländernas anfallskrig som orsakade situationen. Israelerna har sin skuld i det hela, men det går inte att komma undan att grannländerna är den största boven i sammanhanget. Palestinierna lämnade sina egendomar på uppmaning av utomstående som lovade driva judarna i havet. Anfallskriget misslyckades och judarna flyttade in i det som lämnats av fienden. Ungefär så. Inte konstigare än att det bor svenskar i Skåne och ryssar i Kaliningrad.

  Det är en tragedi för palestinierna att regionens länder behandlat dem så illa. Vore det inte för det politiska och religiösa maktspelet så hade Palestina kunnat vara ett stabilt länder men både vatten och mat. Nu är ju tyvärr situationen den att man gjort sig omöjlig genom genom att vägra kontrollera sina många terroristgrupper.

  För övrigt har du fel om att antalet judar skulle vara fler i USA. Det var sant fram tills nyligen, men nu har Israel den största judiska befolkningen (se länk). Du har naturligtvis också fel när då påstår att judarna inte härstammar från Mellanöstern. Men det vet du nog.

  http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=158197

 16. Uffe el al.:
  Du kanske inte känner till att de judar som överlevde förintelsen inte hade några hem att återvända till för att andra folkgrupper tagit över deras hem i förhoppningen att judarna skulle utplånas? För att slippa ta konflikten med majoritetsgruppen valde Europa och USA på sovjetiskt initiativ exportera sitt ”judeproblem” till en nyupprättad judisk stat på brittiskt territorium.

  Denna den smutsigaste av alla vidriga epoker i vår historia utnyttjar nu du och dina kamrater för att ytterligare hetsa mot judar. Förr var kommunister och nazister rörande överens det var fel att judarna bodde i Europa. Nu är det fel att de bor i Israel.

  Och du har mage att prata om rasism!

 17. Christopher// Du är en skön historieförfalskare du.

  Visst är det sant att den europeiska anti-semitismen är grunden till dagens problem. Men menar du som en del andra att det inte bodde några dit europa exporterade sitt judeproblem? Ett land utan folk? Intressant är också att många sionister samarbetede med fascister och anti-semiter för att få sitt Israel.

  Att sen påstå att kommunisterna var delaktiga i judehetsandet blir mer än en aning galet. Dessutom var ju många av de mest framstående kommunisterna och marxisterna just judar.

  Men det du ägnar dig åt är historieförfalskning och som många andra drar bort palestinierna från historien. Vilket är rasism. (Dessutom om du kallar dig liberal borde du vara emot kollektiva bestraffningar etnisk rensning och ockupation, men dagens untermensch är ju inte längre judarna i många européers ögon.

  Hetsar mot judar? Var då, när då hur då? Hur kommer det sig att israelvänenrna alltid ägnar sig åt detta intellektuella själbedrägeri i de här diskussionerna? Var hetsar jag mot judar? Var?

  Du har en smutsig hjärna Arquette, trots att du är hjärntvättad. Detta kommer vara sista gången jag replikerar dig.

  Israel är en rasistisk apartheidstat.

 18. Uffe:
  Jag bryr mig inte om ifall du replikerar mig. Du liksom de flesta rabiata anti-israeler rider på en flertusenårig antisemitism och vägar se det. Arrogans och högmod gör dig inte till en ädlare människa.

 19. Christopher: Återigen, Judar och israeler är inte samma sak. Jag har hävdat att flertalet israeler inte härstammar från Mellanöstern. Vilket är korrekt. Om judar har jag inget påstått.

  Att judendomen uppstod i Mellanöstern är inget jag ifrågasätter. Däremot kommer inte alla judar därifrån. Ta och kolla upp Khazarriket som låg nånstans i nuvarande Ukraina och dess historia. Inte heller kommer de svarta judarna från Etiopien från Mellanöstern.

  Den del av marxismen jag tillhör kan man säga grundades av judiska marxister. En del av de (ex. Edelman) som slogs i ghettot Warsawa hörde till grupper (Bund) som stod vår organisation nära. Leo Trotskij var judisk liksom många ledare i Fjärde Internationalen efter det. Stalin ägnade sig åt hets mot socialister/kommunister. Många av dessa var dock av judiskt ursprung. (allt detta är dock lite off-topic och fortsatt diskussion om detta kommer inte att tillåtas).

  Kommunister och socialister har aldrig varit mot att judar kan bo i Europa. Det är en ren lögn från Cristopher. Inte heller är vi mot att judar kan bo i Palestina. Vi är däremot staten Israel i nuvarande form.

  Den nuvarande situationen i Mellanöstern har orsakats av västmakter som lovade bort nån annans land till europeiska judar. Hur länge ska vi låta palestinierna betala för det vi gjort fel?

 20. Jaha själv är du en rabiat och anti-palestinsk Nakbaförnekare som inte förtjänar någons repliker.

 21. Det bor dessutom fler judar i USA än i Israel. Enligt alla källor utom den Christopher hänvisar till. Så vi får nog betrakta den uppgiften som mindre trovärdig. Den bygger faktiskt på en felsummering/felskrivning visar det sig vid en närmare kontroll. En sexa har blivit en femma på sammanställningen (länk tre nedan). Den rätta siffran finns i sammanräkningen för USA (länk 2 nedan)

  http://www.simpletoremember.com/vitals/world-jewish-population.htm
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/US-Israel/usjewpop.html
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/jewpop.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/American_Jews

 22. En del av de (ex. Edelman) som slogs i ghettot Warsawa hörde till grupper (Bund) som stod vår organisation nära.

  Hm undrar om dåtidens media beskrev Edelman och grabbarna som ”militanta polacker”.

 23. Kommunister ägnar mycket tid åt att fördöma zionismen men sällan hörs ett ord av kritik mot den saudiska wahhabismens ockupationsförtryck av folk i Afrika och Asien. Jag och många med mig menar att den selektiva synen på religiöst och politiskt förtryck och folkmord tyder på antisemitism.

  Jag fick dock en möjlig alternativförklaring av en gästföreläsare från London som menade att det nära samarbetet mellan socialister och islamister kanske har mindre att göra med antisemitism än med en gemensam antikapitalism, och att det är därför extremvänstern så ivrigt fördömer Mellanösterns enda fungerande demokrati och marknadsekonomi.

 24. Om du läser bloggen relativt ofta, vilket jag vet att du gör, Christopher, så skulle du veta att Anders fördömt Saudiarabien också med dess olika uttryck i religion och politik.

 25. Ni finns det ju inget samarbete mellan islamister och vänstern. I verkligheten alltså. De hatar oss och vi hatar dem. Våra medlemmar i Palestina kan inte arbeta öppet på grund av extrema islamistiska sekter. Och på grund av israaliska soldater. Vissa vänstergupper (som inte fått sina medlemmar mördade av mullor i Iran, som vi i FI fått, med benäget bistånd från stalinisterna i Tudeh-partiet för den delen) har dock en lite romantiserad bild av islamister, men nåt samarbete finns inte (ex. brittiska SWP)

  Israel är ingen demokrati. Det är en apartheidstat. Läs mina inlägg om det.

  Det finns dessutom förmodligen fler inlägg på min blogg som tar avstånd från wahhabism än från sionism.

 26. Anders:
  Det blir alltid svårt att använda vedertagna begrepp eftersom ”kommunism” och ”vänster” tydligen kopplas till den gren av rörelsen du själv tillhör. Det är dock ett faktum att kommunister och islamister arbetar sida vid sida mot den israeliska demokratin. Min erfarenhet är dock att kommunisterna är mindre benägna att använda grovt våld mot palestinska kvinnor och homosexuella. Alltid något.

 27. Här har vi något att bita i för alla sionister som kan lite engelska;

  “Israel’s siege fulfills at least three points in Article 2 of the Convention on Genocide (killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part.) Roy’s depressing conclusion is that if Gaza falls, the West Bank will follow.”

  Ja ISRAEL BEDRIVER FOLKMORD.
  Landet som har kommercialiserat sitt egna folkmord håller på att utrota ett annat. Välkommen till den Israeliska banaliteten som så många av er här stödjer. Skäms på er!

 28. Intressant att läsa er diskussion. Alla är fasligt engagerade och fasligt säkra på sina påståenden. Jag måste erkänna att mina kunskaper om konflikten och dess grunder är för dåliga för ett ställningstagande. I mitt stilla sinne undrar jag om ni verkligen är så pålästa som ni vill ge intryck av. Tänk på att ni tillsammans genererat nästan tretusen ord. Hur mycket av de innebär någon egentlig information?
  Men det var intressant att se hur någon skilde mellan israeler och judar. Det tror jag nog blir knepigt att hålla fast vid.

 29. Det är självklart skillnad på israeler och judar.. judar är en mycket större grupp. Jag känner själv israelkritiska judar i både New York och Sverige.

 30. Men…
  Israel är det namn Jakob fick efter sin brottning vid Jabbok. Jakob/Israel blev far till tolv söner som med sina familjer och tjänstefolk flyttade tii Egypten. Därifrån återvände de många generationer senare under ledning av Mose och Josua. Därför kallas judarna ”Israels folk” eller ”Israels barn”, och landet, som Jakob fått ärva efter sin farfar Abraham blev ”Israels land”. Det är det landet ur vilket man uppenbarligen drivit ut palestinierna efter 2948 som kampen gäller. Knepigheten kvarstår 🙂

 31. Nej, knepigheten kvarstår inte. En israel idag är en person som har nationaliteten israel. Inget annat. Vi hänvisar inte till germanska eller islänska folksagor när vi pratar om vem som är svensk eller dansk, vi hänvisar inte heller till ”Romarriket” eller liknande historiska nationer eller länder för att avgöra nationalitet eller tillhörighet idag. Förstår inte varför vi skulle göra det med en religiös grupp, enbart baserat på vad folk skrev eller valde ut att ha med för tusentals år sedan.

 32. Christopher har ju problem. Först försöker han med en taskspark om att vänstern hatar judar, sen en rövspark om att vänstern älskar islamister, och för att vackert avrunda det hela ifrågasätter han sin egen (sic!) bild av vänstern. Kom in i matchen innan du skadar dig själv, Christopher. Det börjar bli patetiskt nu…

Kommentarer är stängda.