Nyliberal blogg ordnade omröstning för nyliberala bloggare

Den tävling som varje år ordnas av den, i mitt tycke, något tvivelaktiga nyliberala Bloggen Bent om Årets Politiska Blogg har när det gäller år 2008 vunnits av HAX. En nyliberal blogg som skrivit hyggligt bra och mycket om FRA-lagen. I övrigt så kan jag inte se några större kvalitéer hos den aktuella bloggen, faktiskt.

Rent bedrövligt är naturligtvis att det i huvudsak är brunhögerfascister som Johan Ingerö och Dick Erixon, rättshaveristiska nyliberaler som Johan Norberg och totalt ointressanta bloggare som Mark Klamberg som ligger i topp. Den senare är en folkpartist (f.d.?) som i stort bara bloggat om en enda fråga. Sett ur min synpunkt borde ingen enfrågeblogg kunna vinna eller ens ligga i topp i den här typen av omröstning. Det var faktiskt likadant förra året, men då vann en blogg som jag i alla fall tycker är rätt bra, Isabella Lund.

För att modifiera min negativa attityd till den nyliberala bloggtävlingen som ordnas av en nyliberal blogg så måste jag säga att jag har fullt förtroende för de andra bloggarna i den grupp som skött tävlingen, en av dem Erik Laakso, en bloggare som jag läser regelbundet.

Dessutom kan jag konstatera att Opassande kom fyra i omröstningen och Blogge Bloggelito tvåa. Man må tycka att Blogge ibland är osmaklig, men han skriver för det mesta bra och intressant. Både Opassande och Oscar Swartz på tredje plats är kvalitetsbloggar som jag finner intressanta att läsa, även om vi politiskt kanske inte står på helt samma barrikad i alla frågor.

Hade det varit så att FRA-frågan och integriteten varit den enda utslagsgivande (som en del verkar tro) borde min blogg legat mycket högre, jag är trots allt en av de som skriver allra mest om de frågorna, men inte enbart om det (kanske hade jag fått fler röster om det varit så). Men jag är ju också en extremvänsterbloggare och vi räknas liksom inte riktigt. Våra läsare är ju inte främst andra bloggare utan ofta vanligt folk som inte skriver så mycket kommentarer och som inte läser nyliberala bloggar och röstar i deras tävlingar. Att jag ändå lyckades komma på tjugonde plats i omröstningen får nog anses vara mycket bra och det får nog hänföras till FRA-debatten ändå.

Här är de 20 som hamnade högst upp på listan, med länkar till de jag gillar och/eller läser:

* Henrik Alexandersson (2 542)
* Blogge Bloggelito (1 877)
* Oscar Swartz :: Texplorer (1 719)
* Opassande (1 581)
* Mark Klamberg (1 466)
* Johan Norberg (1 393)
* Johan Ingerö (1 380)
* En vanlig $vensson (1 302)
* Dick Erixon – I hjärtat rebell (1 218)
* Copyriot (1 083)
* Mina moderata karameller (1 063)
* Alliansfritt Sverige (969)
* Anna Troberg (843)
* Jonas Morian – Promemorian (800)
* Frihet, Fildelning & Feminism (796)
* Badlands Hyena (770)
* Louise P’s blogg och texter, Frihetspropaganda & Digital Prozaq (706)
* Enligt min egen humla (671)
* Cattis blogg (581)
* Svensson (567)

Jag tycker nog personligen att Blogge, Opassande, Alliansfritt eller Copyriot borde vunnit. De är i alla fall inte totala enfrågebloggar. Och dessutom bloggar som jag tycker är hyfsat bra. För min egen del hör jag hemma lite högre upp än jag hamnade, men på grund av den periodvis ojämna kvaliteten på mina inlägg knappast allra högst upp. Men jag straffas helt klart av de röstande för att jag står så långt till vänster.

Sen saknar jag förstås också Jinge i omröstningen, men han drog enligt uppgift tillbaka sin blogg från tävlingen.

Intressant?
Bloggat: Queen of Light, Peter Karlberg, Enn Kokk,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

PS. Konstaterar att mina bloggkamrater från SP, Röda Malmö och Kildén & Åsman kommit på plats 66 och 81, vilket måste anses som mycket bra. DS.

Advertisements

23 Svar på “Nyliberal blogg ordnade omröstning för nyliberala bloggare”

 1. Man kanske ska betrakta det hela som en lek Anders? Det gör jag. Min blogg är också blandad och moderat – det senare inte precis någon fördel när man är emot vissa av de senaste påhitern om integritetsinskränkning.

  (om det tröstar så röstade jag på dig, inte för att du är rödare än det röda jag kommer till, utan för att jag tycker att du är en jäkligt bra bloggare, åh så lite Stenungssund förstås))

 2. Jag undrar om inte det här inlägget ligger i topp för spam-mässigt användande av ordet nyliberal här på bloggen… 😉

  Angående resultatet så tycker jag att det är lite konstigt att Norberg var så populär i år, han har väl varit mindre aktiv nu än under tidigare år. I alla fall som jag minns det.

  HAX tycker jag är en värdig vinnare. Och alls ingen enfrågeblogg. Synd att inte du kom högre, det tycker jag gott att du kunde ha gjort. Jag hade nog lagt en röst till din favör om jag hade röstat alls.

 3. Kanske ska man faktiskt det, Mary. Och kanske ses vi i Stockholm på Aftonbladets Stora Blogg-pris-baluns. Se till att mannen din kommer med.

 4. Gustav H: OK det var nog rekord. Vi i vänstern använder det ju som ett slags skällsord. Ungefär som ordet kommunist används i en del kretsar.

 5. Svensson: du borde ordna en omröstning för vänsterbloggare!. Du är ju ett viktigt nav så det vore helt logiskt. Så kan liberalerna få ha sin tävling för sig själva.

 6. Jag å min sida begriper inte ens varför sådana här omröstningar eller bloggtoppslistor är intressanta. Mig intresserar de inte det minsta.

  Jag skriver vad jag vill skriva, vill någon läsa det så är det uppmuntrande, om inte, tja då är det väl inte intressant för så många då och än sen?

 7. Måste nog delvis hålla med om HAX. Jag antar att hans placering beror på hans insats i FRA-frågan där han ska ha all cred, men hans blogg är i övrigt mycket ojämn. En enfrågeblogg tycker jag iofs inte att den är men kvaliteten svajar från allt som närmast är riktig undersökande journalistik till lätt rättshaveristiska inlägg och pseudovetenskapliga påhopp. Isåfall tycker jag att Blogge håller högre kvalité faktiskt. (Men det kan ju vara pga de snygga flickorna han kör med också…)

 8. ”Brunhögerfascister”… Du tar i så du spricker 😉

  Håller med tidigare talare, ordna en egen omröstning för nysocialister eller nykommunister!

 9. Ska du inte ta steget fullt ut och anklaga Bent för rösträkningsfusk Svensson, eller vad är det du vill säga?

 10. Jacob W: Jag när ingen sådan uppfattning. Jag är helt övertygad om att tävlingen är korrekt skött.

  Att Bloggen Bent är oseriös kan man se på den kommentar på min kommentar han skrivit. Han hävdar där att jag anser att Laakso är nyliberal. Det gör jag inte. Istället har jag tydligt skrivit att Laakso är att lita på. Vilket förstås nyliberaler inte är 😉 Men i vilket fall som helst bekräftar Bloggen Bent sin bristande seriositet.

 11. Bloggen Bent tar till ett par rejäla lögner i sitt inlägg där han kommenterar ditt inlägg. Intressant.. Läste han ens inlägget här?

 12. Nyliberaler och liknande folk är väldigt aktiva på nätet. Det är klart att de röstar på varandra i sådana här sammanhang. Se dem som föredömen när det gäller att utnyttja den nya tekniken istället för att komma med sådana här surt-sa-räven-inlägg, vetja!

 13. ”brunhögerfascister”! Det finns lika många kopplingar mellan socialism (och socialistiska partier) och fascism/nationalsocialism som det finns mellan konservatism och nämnda ideologier. /*påstående som kräver källa, borttaget*/ #AS Nej det är dags att folk tar och lägger ner all denna guilt-by-association-lek som används mot de som ligger långt till höger/vänster i ekonomiska frågor men som fortfarande brinner för demokrati.

Kommentarer är stängda.