Stora bloggalan – mingel för vanligt folk

Vid Aftonbladets utdelning av Stora Bloggpriset kunde man lätt konstatera att det hela var en gala för ganska vanliga människor. De som vann i de flesta kategorier (undantagen var Sport och Mode) var vanligt folk som svarade ärligt och inte utstuderat på frågorna från galans konferencier. Allra vanligast kändes Tonårsmorsa och Opassande och roligast var de två unga männen som gör Moderskeppet.

När det gäller sportbloggarna så vann Marcus Birro, som visserligen är göteborgare från början men personligen hade jag dock föredragit att Bara ben på Glenn Hysén vunnit. Dessutom visade det sig att den bl.a. skrivs av en son till en av mina bästa vänner. I övrigt vann Husmusen livsstilskategorin, Style by Kling mode och Bokhora bland kultur och nöje. Den enda jag läst och kommer att läsa av dessa är helt säkert Bokhora.

Annars var det hela en lugn och sansad föreställning där jag fick ansikte och person på en del av bloggarna. Det var speciellt roligt att träffa Mary och hennes man. Han är ju barndomskamrat till mig och mina syskon, uppväxta som vi är i ett litet bostadsområde i Stenungsund.

Vidare var det förstås kul att träffa killarna bakom Bara ben på Glenn Hysén och väldgt trevligt att få träffa Johanna Sjödin. Hade också en lite längre diskussion med Per Gudmundson om islam, mötte flertalet av piratpartiets kända bloggare som Christian Engström, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg och andra liksom fler av nyliberalerna och libertarianerna, Oscar Swartz, HAX, Mattias Svensson och Hans Engnell för att nämna några. Dessutom träffade jag Stationsvakt.

Slutligen var det självklart mycket att återigen träffa Petter, Jesper och Anna-Lena Lodenius, dvs de vänsterbloggare som var där.

Totalt sett kände som en mingelgala för mycket vanliga människor. Människor som är engagerade i just det som de skriver om. Kul var det faktiskt.

Intressant?
Bloggat: HBT-sossen, Stenudd, DeepEdition,
Borgarmedia: AB1, AB2, AB3, AB4, DN1, DN2, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements

6 Svar på “Stora bloggalan – mingel för vanligt folk”

Kommentarer är stängda.