PR-byråer och FRA

Den borgerliga delen av kampanjen mot FRA-lagen drevs delvis av PR-byråer och konsultföretag. Bland annat fick bloggaren HAX betalt för att skriva på sin bloggen, enligt DN och en uppdragsgivare till honom. Det hela är i och för sig inte speciellt oväntat, men visar också att bloggbävningen inte kan anses vara en folkrörelse på det sätt som Piratpartiet ofta gör gällande.

Nu spelar detta inte mig nån större roll, det viktiga för mig har varit att försöka stoppa FRA-lagen då de som i första hand kommer att övervakas med denna lag är vänstermänniskor och muslimer. Lagen kommer att användas för att ytterligare registrera och övervaka den svenska vänstern, upproriska arbetare och muslimska flyktingar. Det blir ytterligare en del i den politiska övervakning och de politiska förtryck som ägt rum mot vänstermänniskor i Sverige sen andra världskrigets slut.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Opassande,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN, SDS, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

10 Replies to “PR-byråer och FRA”

 1. Tyvärr verkar det som om DN helt enkelt hittat på samband där inga fanns. HAX förnekar, och jag kan säga att jag inte haft kontakt med en enda PR-byrå om FRA. även Amanda förnekar. Hittepå, alltså. Storyn om Borgeligt Nej stämmer med min bild, resten inte.

  Du borde vända blicken mot borgarmedia istället för det borgeliga FRA-motståndet 🙂

 2. Mikael Nilsson: För mig spelar det ingen roll. Det är för mig självklart att man anlitar PR-byråer och annat. Varför inte?

  Och om HAX uppdragsgivare anser att man gette HAX klartecken att skriva om FRA påd eras tid så är det förmdligen sant. Men det betyder ju inte att HAX gjorde det. Men det spelar som sagt var ingen roll.

 3. Anders,

  Det handlar nog mindre om påståendet om att PR-byråer anlitades (vilket bevisligen skett i något fall), än om det mer anmärkningvärda påståendet att FRA-motståndet *styrdes* av PR-byråer och därutöver centralstyrt. Det tycker jag spelar roll att man rätar ut.

  Du menar att motståndet inte kan anses vara en folkrörelse. Där menar jag att det är ett misstag att använda den här artikeln som källa, med tanke på hur mycket snevinkling och hittepå som är i den.

 4. DN försöker, likt andra gammelmedia, hitta ”spindeln i nätet”, ”finansiären”, gubben som rycker i trådarna, när FRA-motståndet i själva verket var ett motstånd som grundades av engagerade människor som lade ned massor av tid på något de trodde på. Självklart behövs det pengar för att kunna köpa annonser och därigenom få uppmärksamhet i de traditionella medierna, men någon PR-finansierad verksamhet var FRA-motståndet inte.

 5. Lyssnade på en mycket intressant intervju med Zbigniew Brzezinski i P1 Konflikt i går. Den tid vi levt nu i senaste åren är väldigt ny, människor är mycket mera politiskt medvetna och regimer har för första gången i historien lättare att döda 1 miljon människor än att kontrollera 1 miljon människor. Detta kräver ny utrikes politik. Är något som han bla tog upp. Samma analys som många av oss även kommit fram till och efter det förstått att FRA är en av verktygen för att kontrollera.

Kommentarer är stängda.