Nazisterna är inte välkomna

Det bästa är om polisen kan se till att nazisterna inte kommer i närheten av Malmö i samband med den pro-palestinska demonstrationen. För dyker nazisterna upp i den stora demonstrationen finns det inget som kan skydda dem från att åka på rejält med stryk. Inte för att det är rätt och riktigt att spöa upp folk hur som helst, men det kommer att upplevas som så provocerande att folk trots det kommer att spöa på dem rejält och jaga bort dem om de identifieras i demonstrationen.

Intressant?
Bloggat: Lodenius,
Borgarmedia: SVD1, 2, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

4 Svar på “Nazisterna är inte välkomna”

 1. Det vore kanske en intressant provokation att släppa nazisterna i närheten av den andra demon, om än kanske inte i samma led. De lär ju vara såpass få att de inte kan börja mucka med någon, iaf. Samma med gatstenen som ligger där bredvid enligt tidigare inlägg, det kan ju ses som ett lackmustest… Då kanske man kan få svar på om demonstranterna på någon av sidorna är mogna människor med någorlunda tankeförmåga, eller vandaliserande och våldsbenägna grobianer som inte kan hantera att det finns meningsmotståndare såväl som tillhyggen i närheten, utan att flippa ur.

  Det är väl vanligt sunt förnuft att man inte börjar slåss, bara för att någon man tycker illa om står på samma torg och det ligger slungbart material i närheten?

  Något säger mig att man inte hade oroat sig för våld om det legat gatsten bredvid en ”svenssonborgerlig” organisations manifestationer…

 2. Första gången i mitt liv jag var inblandad i stenkastning och våld mot polisen i samband med en politisk demonstration var när vi demonstrerade mot Franco:s avrättning av några basker 1975. Enda anledningen till att det blev stenkastning var att det låg sten vid en av de platser som vi protesterade mot (spanska fascistiska klubben). Hade de inte legat en stenhög där hade inget hänt i form av stenkastning. Vi ville slå sönder fönstren, inte så konstruktivt, men vi var förbannade. Polisen försökte hindra oss. Då slängde vi på dem istället. (långt innan dett var det också bråk utanför spnaks konsulatet på Olof Wijksgatan nära Götaplatsen, men där förekom ingen stenkastning)

  Ibland är det tillfället som gör bråkmakaren. Så varför ge tillfället? Mitt säkerhetsarbetae i samband med demonstrationer går ut på att inga tillfällen till bråk ska ges. Ingen ska provoceras, ingen ska provocera och sådant som kan utlösa bråk ska bort innan presumtiva bråkstakar ser det.

  Det handlar inte om förnuft i såna här sammanhang. Det handlar om känslor. Starka känslor och det måste hanteras. Demonstrationsledningar brukar vara bra på det.

  Det är klart att man oroar sig olika myckte beroende på vad det handlar om. Men nazisterna bör för sin egen skull inte dyka upp. Det är rent puckat att göra det. Rena självmordskandidaterna om det dyker upp.

  Risken för fealktig agerande av polisen är också mycket olika från demo till demo och det måste man också bedöma och försöka förebygga med dialog.

Kommentarer är stängda.