Chosen Few MC – 1%-klubb från Frankrike

Chosen Few MC är en internationell enprocentmcklubb som inte är så känd utanför Frankrike och Belgien. Ändå är det en av de fyra internationella 1%-mcklubbar som har en medlemsorganisation i Sverige, nämligen i Umeå. I alla fall enligt hemsidorna hos de tyska, belgiska och franska klubbarna. I Europa är man förmodligen den sjätte eller sjunde största enprocentorganisationen. Troligtvis är Born to be wild MC större och kanske också Satans Slaves men dessa finns inte i lika många länder.Dessutom är förstås de fyra stora, Hells Angels, Bandidos, Outlaws och Gremium, större både när det gäller antalet medlemmar, antalet klubbar och antalet länder.

Utöver de egna medlemsorganisationerna har man också vänskapliga kontakter i någon form med fler olika klubbar, Brotherhood MC, Free Riders MC och HD Riders Brabant i Belgien, Road Eagles MC, Flying Horses MC (enprocentklubb) och Devil’s Ducks MC i Tyskland, Green Machine MC i USA, Drivers MC i Österrike och Commitatus MC i Storbritanien samt den internationella och obundna mc-organisationen No Name MC med avdelningar i Finland, Sverige, Polen, Tyskland och Danmark. No Name MC är dock ingen 1%-organisation vad jag kan se.

Utöver de klubbar som är med i den internationella Chosen Few-organisationen finns det ett antal klubbar som har samma namn utan att de har någon som helst förbindelse med den internationella organisationen. Det gäller exempelvis Chosen Few MC i Sandviken, den lokala mc-klubben Chosen Few MC i Buffalo, Chosen Few MC i Iowa, USA, samt den från början helsvarta klubben i Kalifornien. Även om den senare klubben länkar till de olika klubbar med samma namn som finns i hela världen så finns det nog inga chanser att de skulle ansluta sig till den internationella Chosen Few MC-organisationen då denna uppvisar vissa rasistiska tendenser. Tidigare fanns också Chosen Few MC i Nordirland och i republiken Irland. Irlandsklubbarna verkar ha försvunnit och klubben i Belfast har blivit en Hells Angels-klubb. På Irland i övrigt finns en allians mellan 4 olika 1%-klubbar och Outlaws MC.

Den internationella 1%-klubben Chosen Few MC upppvisar klara tecken på att ha en rasistisk attityd när det gäller att organisera, man länkar också till den tydligt rasistiska brittiska klubben Commitatus MC som i sin tur har kontakter med svenska Hising Island MC, med ovanstående belgiska Brotherhood MC (som i sin tur har kontakter med flera svenska klubbar, Hising Island MC, Strul MCC, Brotherhood MC i Karlstad och Galtholmen MC), med den internationella 1%-klubben Coffin Cheaters MC och med en rad andra klubbar.

Trots att flera svenska klubbar tycks ha indirekta och direkta kontakter med rasistiska klubbar i andra länder behöver detta dock inte betyda att det finns samma attityder i de svenska klubbarna. Det finns heller inget som tyder på att de olika Brotherhoodklubbarna i olika länder på något sätt skulle syssla med kriminell verksamhet.

Nu är det också så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har förutom i de fall jag angivit att det är supportklubbar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

banner_cfmc_1.gif

Advertisements

5 Replies to “Chosen Few MC – 1%-klubb från Frankrike”

  1. Jag förstår inte riktigt vitsen med att prata om MC-klubbar. De som inte är kriminella är väl bara gubbar som gillar att umgås med andra gubbar. Det finns mopedklubbar också. Vem bryr sig? Att de har en viss retorik och subkultur, än sen? Det har emo-kids också. Det handlar om identitets-sökande och mer eller mindre löjlig kopiering av en amerikansk kultur. Och de som är kriminella är väl som vilket kriminellt slödder som helst, med tvåhjuling eller inte? För övrigt, hur korrekt är beteckningen 1%? Är det inte en större andel av MC-klubbarna som är kriminellt slödder, eller som åtminstone vill framstå som det?

  2. David: Jag tror nog det är omvänt. De flesta är inte alls kriminella. De som kallar sig enprocentklubbar vill vara det och deras medlemmar är ofta kriminella (men inte alltid och inte alla). Det inser man när man läser böcker, hemsidor, tidningar och rapporter. Men det rör sig om väldigt få personer totalt (kanske 20 000 i hela världen, varav 8 000 i de tre stora).

Kommentarer är stängda.