Mongols MC – ett av de stora mc-gängen i USA

Mongols MC är en 1%-klubb som startade 1969 i Montebello i södra Kalifornien. Man har idag cirka 700 fullvärdiga medlemmar i USA. I likhet med Bandidos i USA har Mongols en hel del spansktalande medlemmar men har lite annorlunda geografisk utredning med sin största närvaro i sydväst och har inga klubbar i Bandidos kärnområde Texas.

Klubben har flera gånger varit föremål för omfattande infiltration från ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) vilket ledd till att många medlemmar fått långa fängelsestraff. Sen 2008 är man inblandade i en legal strid om sina ryggmärken (sin logga) och rätten att få bära dem.

Man har också varit inblandade i konflikter med Hells Angels MC vid ett flertal tillfällen. Anses vara ett av USAs mest våldsamma bikergäng. Utöver klubbar (chapters) i USA har man klubbar i Mexico, Canada och Italien. Det har funnits rykten om att de finns i Norge, men enligt Mongols MC:s egen hemsida så är det inte så. Däremot verkar det, enligt italienska Mongols MC, som om de etablerat sig i Tyskland. Intressant är ju i detta sammanhang att man länkar till både Outlaws MC och Bandidos MC på sin hemsida.

Nu är det dock också så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har.

Läs mer: US Dep. of Justice, Chicago Tribune, LA Times, USA Today, Huffington Post, OcRegister, The Register, Las Vegas Review, KTNV, History.com, NYT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

mongolsbanner.jpg

Advertisements