Hisingens gatugäng

Backa Kids och Biskop 418 nämns idag i en artikel i Göteborgs-Posten som några av de gäng som existerar på Hisingen i Göteborg. 418 är nu inget nytt gäng utan har funnits i många år. Bland annat har medlemmar i detta gäng ibland synts i närheten av eller i vänsterdemonstrationer där förväntningar på kravaller funnits. Andra gäng med närvaro på den stora ön som härbärgerar Göteborgs hamn, många av de stora industrierna i Göteborg och en fjärdedel av Götbeorgs befolkning är X-team och Bandidos, Red & White Crew och Hells Angels, Naserligan, jugoslaviska nätverk samt Asir.

Det är klart att utvecklingen i Göteborg under många år har varit oroande när det gälelr gängtillväxten. Tillväxten av gängen är ett resultat av minskade sociala satsningar, nedskärningar, privatiseringar och arbetslöshet. Krisen som just nu slår mot Göteborg med stark kraft innebär ytterligare möjligheter för de kriminella gängen att växa. Det som behövs är fler sociala satsningar av samma typ som skapats kring Mixgården i Hammarkullen. Men Göteborgs kommun går motsatt väg och tänker skära ner i Hammarkullen också. Istället för att satsa på liknande verksamheter också i andra delar av stan. Det om behövs för att förhindra gängtillväxten är fler sociala satsningar, inte färre.

Intressant?
Borgarmedia: GP, GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Svar på “Hisingens gatugäng”

  1. Politiker skär ner och direktörer som är statligt o kommunalt anställda höjer sina egna löner o bonusar via intern svågarpolitik. Att Lo-basen som ska vara en positiv förebild gör som hon gör är inte värre än vad någon gängmedlem gör. Alla vill rädda sitt eget skinn i denna kalla råa och orättvisa värld, men alla tycks samtidigt djupt förtränga all ångest och oro som blir konsekvensen av all denna megaegoism, som är fullständigt bottenlös. jag skäms över att vara människa på denna planeten.

Kommentarer är stängda.