Hycklaren Sarkozy och den lite mindre hycklaren Reinfeldt

Sarkozy och Reinfeldt fördömer Irans hantering av våldet efter valet och hävdar att den iranska regeringens agerande är oacceptabelt. Frågan är vad de menar?

Menar de att demonstrationsförbudet är oacceptabelt? i så fall är det rent hyckeri, för tidigare i år så förbjöd Sarkozy demonstrationer i Strasbourg. Vi tilläts inte ens komma till samlingsplatsen för demonstrationen i april utan stoppades på på en bro. Samma agerande i Frankrike som i Iran alltså.

Menar de det faktum att Basij-milisen och polisen sköt på demonstranterna i Iran? I så fall är det onekligen också hyckleri. Jag har aldrig sett någn protest från Sarkozy Eller Reinfeldt när polisen i Genua och Göteborg sköt på demonstranter. Samma agerande i Göteborg och Genua som i Teheran alltså.

Så frågan är vad de egentligen menar. Eller är de två politikerna bara såna stora hycklare som det verkar. Förmodligen är det sanningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!