Brevet från Säpo

sapobrev_ejdatum.pngDet här är brevet (klicka på bilden för att se en större version) som Säpo skickat ut till aktivister, aktivisters vänner, aktivisters släktingar, kompisars kompisar, tidigare aktivister etc. Brev där Säpo vill att man ska ta kontakt. Jag är helt säker på att de flesta som får ett sådant brev blir rädda och mycket obehagligt berörda.

Utöver detta har Säpo hotat folk med att de tänker förstöra folks karriär om de inte vill bli informatörer för Säpo. De har pratat med överordnade till de som de skickat brev till och överhuvutaget uppträtt på ett sätt som vållat obehag och rädsla hos många människor. Till en del aktivister har Säpo också ringt. Vivet också att det ofta förekommer erbjudan om ekonomisk ersättning, om man blir tjallare, från Säpo i dessa sammanhang.

Och kom ihåg, man kan inte och ska inte ha en dialog med Säpo.

Intressant?
Bloggat: Badlands, LOKE,
Borgarmedia: GP1, 2, DN, Dagen, SR,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements