Positivt besked idag om Ipredlagen

Svea hovrätt har beslutat att internetleverantörer inte behöver lämna ut ip-nummer till kunder på grundval av svaga misstankar från privatpoliser som Antipiratbyrån och de bolag som anlitar dem. Det är bra, för den kriminella verksamhet som Antipiratbyrån ägnat sig åt genom att göra dataintrång på en annan ägares server bör inte få löna sig. Det är bar att man också slår fast att material på en lösenordsskyddad server inte är detsamma som att allmänheten har tillgång till materialet:

Hovrätten anser inte att det upphovsrättsligt skyddade materialet på servern överförts till allmänheten eller endast till en begränsad krets. Eftersom det krävts inloggningsuppgifter för att få del av filerna med ljudböckerna och det inte finns någon utredning om spridningen av inloggningsuppgifterna, anser hovrätten att det inte visats sannolika skäl för att ljudböckerna gjorts tillgängliga för allmänheten.

Det här är en bit på vägen till att Ipredlagen kanske kan förvandlas till en papperstiger. fast det bästa vore dock att ta bort lagen helt. Privatpoliser är ingenting som brode uppmuntras.

Intressant?
Bloggat: Hell-man, Stenudd, TKJ, Mårten Schultz, Sidvind,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Positivt besked idag om Ipredlagen”

Kommentarer är stängda.