Werewolf Legion

Ytterligare två personer har gripits för helikopterrånet i Stockholm. Bägge två har kopplingar till det kriminella gänget Werewolf Legion. Ett gäng som bildades 2006 i Skärholmen i södra Stockholm och tog en logotyp som tidigare användes av satanister:

Multikriminell gruppering i Stockholmsområdet som uppstod under 2006. Dessförinnan hade namnet och logotypen – en varulv med bojor kring handlederna – använts av en grupp fängelsedömda satanister, däribland två män som fällts för ett uppmärksammat dråp på en homosexuell man i Göteborg. Enligt Södertörnspolisens kartläggning våren 2007 ingick minst ett femtontal personer i grupperingen. Nästan alla var födda på 1980-talet och straffade för mer eller mindre grov brottslighet. En del härstammade från Sydamerika, andra från Afrika och ytterligare en del från Mellanöstern. Efter en rad riktade insatser återstod bara ett fåtal i frihet under sommaren 2007. Exempelvis åtalades grupperingens ledare, Rolando Teran de la Torre (född 1977), för grovt rån och försök till grov utpressning.

Polisinsatserna 2007 beskrevs i media som att gänget i stort sett utplånats. Detta har nu visat sig vara felaktigt.

Namnet som gänget tagit sig är hämtat från en rysk nazistgrupp vilket naturligtvis blir lite ironiskt då de flesta medlemmar i Werewolf Legion har föräldrar födda i andra länder än Sverige. Man uppges också ha medlemmar i fler olika förorter till Stockholm, även förorter i norr och alltså inte bara medlemmar längs med röda linjen i söder.

Medlemmar i gänget har arbetat som väktare vilket gör att man kan misstänka attde haft kontakter med väktare som arbeta i G4S, det företag som driver den värdedepå som rånades i Västberga i det spektakulära helikopterrånet.

Medlemmar i Werewolf Legion har häktats, åtalats och fällts för en rad olika brott, däribland rån, utpressning och bedrägeri.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

5 Svar på “Werewolf Legion”

  1. ”Namnet som gänget tagit sig är hämtat från en rysk nazistgrupp vilket naturligtvis blir lite ironiskt då de flesta medlemmar i Werewolf Legion har föräldrar födda i andra länder än Sverige.”

    Nu greppar jag inte, kan det inte finnas nazistsympatisörer utanför Sverige?

Kommentarer är stängda.