Israel mördar fredliga hjälparbetare

Israelisk militär har stormat och bordat hjälpfartygen på väg till Gaza och enligt israelisk och turkisk media mördat minst 10 stycken fredliga och obeväpnade hjälparbetare. Enligt Al Jazeera kan det vara så många som 16 dödade.

Israel har i åratal låst in mer än en miljon människor på en liten sandremsa i öknene. med jämna mellanrum bombar man sönder deras bostäder, sjukhus och arbetsplatser. Man försöker hindra dem från att få in förnödenheter fö att kunna leva ett drägligt liv. När fredliga och obeväpnade hjälparbetare vill leverera hjälp till de isntängda så mördar man dem som vill hjälpa.

Ett sådant land är ingen demokrati och har noll respekt för människors liv och lika värde.

Intressant?
Bloggat: Motbilder, Ulf Bjereld, Anna Wester, Dessa Mina Minsta Bröder, Roya, Forum för Frihet, Jinge, Annarkia, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements

33 Svar på “Israel mördar fredliga hjälparbetare”

 1. Israel skyr inga medel. Nu måste det internationella samfundet agera. Förväntar mig ett skarpt fördömande från regeringen.
  Det rapporteras om manifestationer världen över. Vad planeras o Göteborg?

 2. Det finns uppgifter om att det fanns folk som gjorde väpnat motstånd på den båten som dödsfallen inträffat på, men eftesom vi egentligen ingenting vet, bör man vänta med att fördöma Israel som blodtörstiga. Bordningen var självklart oansvarig och extrem, men det är för tidigt att kalla dem för kallblodiga mördare just pga denna operation.

  1. Schack: Det finns gott om skäl att kalla dem kallblodiga mördare oavsett denna operation. Dessutom ska de som eventuellt har gjort motstånd ha varit beväpnade med rör och pinnar. Finns ingen anledning att skjuta med skarp ammuniton i det läget. Bordningen är redan som sådan helt oacceptabel.

 3. På INTERNATIONELLT vatten dessutom.

  Det är dags att väst upphör med att hålla terrorstaten Israel under armarna.

  Det minsta omvärlden bör göra för att agera mot Israels terror är ekonomiska sanktioner: Stoppa all handel med terrorstaten Israel.

 4. Jag kände mig illamående när jag hörde morgonens nyhetssändning på radio. Detta är ett brott mot mänskligheten! Sedan Henri Dunants dagar har mediciner och sjukvård till alla (inte bara till de egna) varit en ledstjärna. Den stjärnan har nu kommit rejält på sniskan.

  Jag kommer kolla allting jag köper hädanefter, och undvika israeliska produkter så långt det är möjligt.

  A side note: vad gör Israel i EUROvision Song Contest?

 5. Vesten b??r skamme seg for st??tten til terror staten israel.I dag vet hele Verden hvem er terroristene som dreper sivile mennesker som var på vei til Gaza med n??dhjelp..Det som skjedde i dag er en forbrytelse som hele Verden skal ikke glemme..En forbrytelse mot menneskerettigheter.

  1. Alla kommentarer som kan tolkas som en provokation kommer att tolkas så och tas bort. Att kalla hjälparbetarna för terrorister är en provokation och kommer inte att accepteras i kommentarerna. Allt som sammanblandar judar och Israel är antimesitism och tas bort, oavsett om det är för Israel eller mot Israel.

   http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 6. Aktivister beväpnade med knivar och tillhyggen kan knappast kallas för ”fredliga hjälparbetare”. Israels IDF Navy hade varnat skeppen flera timmar i förväg och aktivisterna/”hjälparbetarna” hade försäkrat att inte andvända våld ifall dom skulle bli bordade. Dumt folk som ger sig på commandos får ta konsekvenserna. /*Provokation, borttagen*/ #AS

 7. Mehmet, vad är det för dumheter? Om jag varnar en person att jag kommer att råna honom blir det inte mer lagligt. Om det skulle använts ”knivar och tillhyggen” hade detta fångats på film. Ingen sådan film har visats vilket visar på det hela som ren propaganda.

 8. Hvordan vet folk her hva som er sant og ikke? Virker som om de bare antar at soldatene bordet skipet for saa aa skyte vilt rundt seg. Var dere der?

  Det er da mye mer sannsynlig at godt trente soldater kun skyter om de faktisk blir angrepet. Israel har ingen som helst insentiver for aa borde et skip og henrette uskyldige, det vil kun skape politisk skandale.

  Virker mer sannsynlig at det som faktisk skjedde var at skipet fikk mange advarsler som de ignorerte, og at soldatene bordet skipet og ble angrepet og skjoet tilbake.

 9. Sjekk hva israelske medier bringer. Verden for??vrig, og sosialister spesielt, er negative i utgangspunktet, og tror alt som kommer opp i mediene bar edet er negativt om Israel og j??dene.

  Sannsynligvis vil det vise seg at det slett ikke er slik som mediene bringer opplysninger om. Hva i all verden hadde de dessuten på sj??en å gj??re? Israel tilb??d dem for lenge siden å innf??re ”n??dhjelpen” via landeveien over kontrollerte ruter, enten via Israel eller via Egypt. Samma hva dere mener, så har faktisk staten Israel all mulig rett til å kontrollere fart??yene for våpen. De er i en krigssituasjon.

  1. WIlly: Nej, Israel har ingen som helst rätt att ingripa på interntionellt vatten eller på palestinskt vatten.

 10. Dette var ille å lese, men som alltid så finner nok Israel på en unskyldning gangen her også og da er man n??dt til å glemme at uskyldige liv gikk tapt. Når muslimer gj??r oppr??r mot karikatur tegninger så blir alle for alltid stemmplet at dem er mot ytringsfrihet, men hva gj??r det zionister til i dette tilfelle? De dreper og skyter på mennesker som er med i hjelpeorganisasjoner som ??nsker å hjelpe andre som er i n??d, de som kjemper for en bedre framtid, de som kjemper for at også Palestinere skal ha like muligheter som oss andre som sitter i våre varme hjem og er trygge fra tyranen Israel.
  /*antisemitism, borttaget*/ #AS

 11. F: Vad gör Israel i EUROvision Song Contest?
  S: Israel är med i EBU, European Broadcasting Union. Vet inte varför inte andra medlemmar och ”associated members” inte deltar så som Marocko, Tunisen, mfl.

 12. Som Batman var inne på: Det h??res helt sykt ut at trente soldater skal skyte og drepe flere ubev?¶pnede sivile.
  Men sp??rsmålet er om de sivile i det hele tatt KAN utgj??re en stor nok trussel til at en massakre på 19 personer skal rettferdigj??res…

  Forestill deg selv på denne båten: Flere israelske marinesoldater inntar skipet. De har maskinvåpen og full utrustning. Ville du begynt å slå l??s på en av dem med en jernstang? Og la oss si at noen på båten faktisk gj??r dette. ?ân blir så skutt og drept av styrkene. Vil de sivile aktivistene da forsette å pr??ve å angripe soldatene med sine kniver og jernstenger? Utgj??r disse sivile en stor nok trussel til at soldatene skal drepe 19 (hittil rapportert) personer? Jeg synes hele situasjonen virker totalt uforståelig. Her må Israel virkelig få all fakta på bordet. Hvis ikke vil internasjonale sanksjoner v?¶re på trappene (om det ikke er for sent allerede).

 13. @Ling: ”A side note: vad gör Israel i EUROvision Song Contest?”

  Israel deltar i Eurovision Song Contest av samme grunn som de deltar i UEFA cups og mesterskap; den geopolitiske situasjonen som gj??r at enkelte asiatiske nasjoner nekter å konkurrere med Israel, samt det faktum at antisemittismen er så utbredt at det er direkte farlig for j??der å åpent reise til arabiske stater.

 14. Prat, Atle: Israel deltar i Eurovision Song Contest för att de är europeiska bosättarkolonister, av samma slag som fransmännen i Algeriet och engelsmännen i Rhodesia. Som ser ner på ”de infödda” och inte betraktar dem som riktiga människor.

 15. Krister,
  självförsvar från anfall kan man ägna sig åt precis hur mycket man vill och med vilka medel man vill och fortfarande vara fredlig.

 16. Krister: Hade min båt blivit bordad av pirater så hade jag också försvarat mig med de medel jag har.

Kommentarer är stängda.