Assange i brittiskt häkte – vill inte utlämnas till Sverige

Wikileaks talesman Julian Assange är för närvarande i brittiskt häkte han är internationellt efterlyst för misstanke om våldtäkt i Sverige. Han motsätter sig utlämning till Sverige och det är faktiskt något som hänt förut. Tyskland vägrade utlämna misstänkta till Sverige efter kravallerna i Göteborg 2001. Grunderna för detta var att fångarna i Sverige inte behandlades på ett korrekt sätt, långa häktningstider och rättegångar som inte var rättvisa och okej. Tyskland krävde istället att rättegångarna mot de misstänkta skulle genomföras i Tyskland. Så gjordes också och i Tyskland underkändes polisvittnesmål som i Sverige räckte för att skicka folk in i fängelse för flera år. Ett belägg, om något, för att rättegångarna i Sverige kring Göteborg 2001 inte gick korrekt till.

Utöver detta menar jag också att man på goda grunder kan ifrågasätta minst en av våldtäktsanmälningarna. Nämligen den från socialdemokraten Anna Ardin. För det är helt klart så att man kan misstänka henne för samröre med US-amerikanska underrättelsetjänster. Det är möjligt att hon inte har sådana kontakter, men de skulle kunna finnas där. Något som gör anmälan mot Julian Assange klart misstänkt som jag ser det.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Moderatkarameller, Röda Malmö, K & Å, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

15 Replies to “Assange i brittiskt häkte – vill inte utlämnas till Sverige”

 1. USA har ju fruktansvärda problem med assange och Wikileaks, så inte ligger väl misstanken långt borta att hela debaklet runt assange är iscensatt av CIA.
  Helst vill dom nog mörda honom i gammal god stil, men det ser antagligen inte så bra ut för Obamaadministrationen, så då gör dom det näst bästa, misstänkliggör och svärtar ner huvudpersonen.

 2. Det är ändå bra att svensk media inte har ögonbindlar utan kan se de möjliga konsekvenserna som följer om J.A utlämnas till USA på ”lösa grunder”. Vidare är det helt sjukt att man från patriotiskt amerikanskt håll i visa aktade kretsar vill jämföra honom vid en terrorist som skall undanröjas. På vilka grunder? Jo för att J.A är budbäraren som ocensurerat förmedlar sanningen. Jänkarna lär nog konstruera någon åtalsgrund som är ”sann”, för att få honom utlämnad. Vidare är det klent att; Visa, Amazon mfl. utan att ifrågasätta följer direktiv att strypa donationer m.m.

 3. Gud var okritisk och dum man kan vara då. Ingen har haft tillgång till uredningen än så därför går det inte att säga att han är var sig oskyldig eller skyldig.

  1. Svalin: Jag kommenterar i detta inlägg inte misstankarna om våldtäkt utan nåt annat. Dina helt onödiga förolämpningar (som egentligen borde lett till att jag inte godkände kommentaren) är helt ovidkommande och konstiga. Jag har skrivit ett 20-tal inlägg om Assangeaffären (våldtäktsmisstankarna) och ett tiotal om Cablegateaffären. Jag har beaktat i stort sett varje aspekt och har aldrig hävdat att Assange skulle vara oskyldig till någonting. Läs exempelvis detta:

   http://www.zaramis.nu/blog/2010/08/23/smutskastningskampanj-betyder-inte-att-assange-ar-oskyldig-till-brott/

   Jag tror nog att en ursäkt från din sida vore på sin plats.

Kommentarer är stängda.