Assange i brittiskt häkte – vill inte utlämnas till Sverige

Del 14 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Wikileaks talesman Julian Assange är för närvarande i brittiskt häkte han är internationellt efterlyst för misstanke om våldtäkt i Sverige. Han motsätter sig utlämning till Sverige och det är faktiskt något som hänt förut. Tyskland vägrade utlämna misstänkta till Sverige efter kravallerna i Göteborg 2001. Grunderna för detta var att fångarna i Sverige inte behandlades på ett korrekt sätt, långa häktningstider och rättegångar som inte var rättvisa och okej. Tyskland krävde istället att rättegångarna mot de misstänkta skulle genomföras i Tyskland. Så gjordes också och i Tyskland underkändes polisvittnesmål som i Sverige räckte för att skicka folk in i fängelse för flera år. Ett belägg, om något, för att rättegångarna i Sverige kring Göteborg 2001 inte gick korrekt till.

Utöver detta menar jag också att man på goda grunder kan ifrågasätta minst en av våldtäktsanmälningarna. Nämligen den från socialdemokraten Anna Ardin. För det är helt klart så att man kan misstänka henne för samröre med US-amerikanska underrättelsetjänster. Det är möjligt att hon inte har sådana kontakter, men de skulle kunna finnas där. Något som gör anmälan mot Julian Assange klart misstänkt som jag ser det.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Moderatkarameller, Röda Malmö, K & Å, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Hur mycket samröre har Anna Ardin med USA:s säkerhetstjänster?Sverige funderar på att lämna ut Assange till USA >>
Advertisements