Extrem retorik påverkar

På samma sätt som extrem och aggressiv retorik påverkar hur människor i USA agerar och reagerar så påverkar också islamofobisk och invandrarfientlig rapportering i media hur människor agerar i Sverige. Att Sverigedemokraterna (SD) kom in i riksdagen är ett exempel på hur media med sin fientlighet till muslimer och islam spelat mörka krafterna i händerna. Serieskytten i Malm, Peter Mangs, är ytterligare ett exempel på hur terrornojan får människor att bete sig.

Med SD i riksdagen så blir SD mer uppmärksammade i media. Främlingsfientlig retorik sprids därmed mer och fler människor kommer att utföra oacceptabla handlingar. I slutändan påverkar det också omvänt. De människor som utsätts för hatet, islamofobin och terrornojan kommer att bli mer hatiska till vårt samhälle och vips har vi självmordsbombare och terrorister på halsen. Jag tycker det är dags att media börjar ta sitt ansvar för en vettig utveckling i samhället. Dags att media slutar trycka och sprida terrornoja och islamofoba alster, dags att media slutar uppmärksamma SD.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

Ett Svar på “Extrem retorik påverkar”

Kommentarer är stängda.