ETA lägger ner vapnen för gott?

Det verkar nu som om ETA lägger ner vapnen för gott. Det är bra och på tiden. Troligen kan man också lita på ETA i detta fall. Man har trots allt redan upprätthållit vapenvilan en tid. Men det innebär ingalunda att det är slut med terroristattentat i Spanien, det land i Europa som har flest. ETA har bara stått för en liten del av dessa, andra separatistorganisationer för fler. Situationen är alltså densamma som i Nordirland där IRA sen länge lagt ner vapnen, men trots det så står organisationer från Nordirland för näst mest terrorbrottslighet i Europa.

Intressant?
Bloggat: Lasse,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Vilka grupper utöver ETA sysslar med det? är är det andra frågor än baskien som den terrorn handlar om?

    • Taldes Y / SEGI heter den organisation som utför de flesta terrordåd i Spanien. Det är också en baskisk separatiströrelse. Se vidare Europols Tesat-rapport.