Oansvariga resebolag vill tjäna pengar

Oansvariga resebolag fortsätter flyga ner turister till revolutionens Egypten trots att det uppenbart är olämpligt. I sin vinsthunger, sin profitjakt väljer man att blunda för verkligheten och gömma sig bakom myndigheter. Man gömmer sig bakom andra, vägrar ta ansvar och utsätter därmed människor för fara. Det är obehagligt, och nonchalant och säger också det något om kapitalismen och dess profitstyrda verksamheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

5 Svar på “Oansvariga resebolag vill tjäna pengar”

  1. Hmmm… ”fortsätter att flyga ner….” dessa stackars turister som inte har något eget förstånd och vilja.

  2. Apollo och de andra resebolagen gör rätt, de är inte experter på att bedöma säkerhetspolitiska situationer. Det har vi UD till. I o m att UD inte tycker att det är osäkert att åka till Egypten så är åsikter om läget där, just det, åsikter som resebolag inte är kvalificerade att bedöma sanningen i. Att då sluta åka till ett område i ett land för att någon tycker att det är fel blir fel och kan skapa fel uppfattning om ett lands stabilitet.

    Däremot kan man ha åsikter om att UD inte reagerar på utvecklingen tillräckligt snabbt eller förstår att politisk instabilitet på styrande nivå för hela landet också kan påverka hela landet.

    Tack

  3. Äh, detta daltande med turister. Spyr över den svenska nyhetsrapporteringen som bara fokuserar på dem. Lite som med Tsunamin, tur att Al Jazeera finns… UD:s val att skilja revolten från resten av landet är mer tveksam. Är det så att UD verkligen tar ett myndighetsfokus på det hela eller är det omsorg om turistnäringen som gör att de bara valde de fyra större orterna.
    Det är lätt att raljera om snåla och profithungriga resebyråer. Med tanke på prisnivåerna på charterresor till t.ex. Egypten så är nog inte vinstmarginalen så stor. Skulle de tillåta avbokningar utan UD:s godkännande så skulle de bli stående med avgifter till flygbolag, hotell etc. Så förmodligen skulle man lika gärna kunna formulera det som ”Resebyråer vill inte ta smällen” eller något sådant. Säger inte att det inte skulle kunna varit smart av bolagen att skaffa sig goodwill, men helt orimligt är det inte och förmodligen ett ganska svårt beslut att ta.

Kommentarer är stängda.