Med nån av de kandidaterna är sossarna dödsdömda

Om partiledarvalet i socialdemokraterna handlar om Sven Erik Österberg, Tomas Eneroth, Tomas Östros, Leif Pagrotsky, Mikael Damberg eller Anders Sundström är partiet som jag ser det dömt till att kvarstå som ett litet parti. Alla de nämnda är intetsägande eller rena högerkandidater. Med dem som ledare kan inte det socialdemokratiska partiet på något sätt framstå som ett alternativ till borgerligheten. Utan bara som en sämre variant av moderaterna.

Intressant?
Bloggat: Rebella, Röda Malmö,
Borgarmedia: SVD, DN1, 2, GP1, 2, AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

11 Svar på “Med nån av de kandidaterna är sossarna dödsdömda”

 1. Tyvärr helt rätt. Jag trodde att sossarna hade fått lite sjukdomsinsikt, men ska man döma av det här verkar det som när cancerpatienten plötsligt blir bättre för att sedan stendö ett halvår senare.

 2. Man får väl hoppas att dessa inte är några altenativ egentligen utan att någon av dessa är vad DN vill se som partiledare! Blir det någon av dessa så blir det V som får min röst 2014! Kanske dags att Lena Sommestad och de andra riktiga socialdemokraterna bröts sig ur och bildade ett nytt parti!? Då kan ”garderobsmoderaterna” inom Socialdemokraterna fortsätta att dra ner sitt parti i en nyliberal dypöl.

 3. Nu är jag ingen regelbunden läsare av denna blogg, som jag ber om ursäkt i fall det är allmän kännedom, men jag är bara nyfiken på vilket sätt Pagrotsky är intetsägande (för ren högerkandidat är han väl inte)? Pagrotsky må vara 60, men han har karisma och något piggt i blicken ändå och pratar hellre från hjärtat än med medietränad pr-svenska. Alla vet vem han är, han behöver ingen startsträcka utan kan börja jobba Dag Ett, direkt upp mot Reinfeldt och folk i stugorna är med. Han kan mingla avslappnat men också i mer korrekta internationella sammanhang (rådgivare till Grekland under finanskris bla.). Vore han inte en vettig övergångslösning tills SSU har vaskat fram någon stjärna (ev. kan ju detta vara Jytte om hon får samlat på sig några meriter till först).

  1. Jo höger är han. Och jag har aldrig hört honom säga något radikalt eller ens politiskt.

   Han är känd, vilket är korrekt och i övrigt kan du säkert ha rätt på flera punkter också.

   1. Aha. Hm, jag är ganska ung och inte helt insatt i politiken många år bakåt, kan du ge några korta exempel på vad som gör honom höger? Har alltid sett honom som vänster då han väl mer eller mindre outtalat blev ledare för nej-sidan i valet om euron samt hans brinnande för kulturen.

    1. Jag har inte riktigt tid just nu. men han tillhör socialdemokratin i Göteborg som ligger långt till höger. Ingen ledande sosse från Göteborg är vänster. Dm kan låta så, men det måste man i Göteborg, men de är det inte. Han är inte socialist, förespråkare för kapitalism, sätter handel, export och tillväxt i första rummet. Du får gärna försöka bevisa att han är vänster med hjälp av citat. Jag tvivlar på att du kommer att lyckas.

     Att han kommer från Göteborg gör också att han inte har någon som helst möjlighet att bli partiledare. Av helt andra skäl än höger-vänsterfrågor.

 4. Pagrotsky är en otäck filur. Det var han som tidigare försvarade Sveriges försäljning av de vapen till Indonesien som användes vid ockupationen av Öst-Timor. Han ska man hålla långt borta från makten.

 5. Dessutom är Paggan dryg och otrevlig mot sina partikamrater, sitter och pratar i mobil under möten och kan bara försvinna rätt ut genom dörren när som för att inte komma tillbaka mer under en konferens, distriktsårskonferens eller kongress. Jag har varit medlem i S i Göteborg och aldrig sett honom som annat än en maktman. Helt rätt också att ingen ledande sosse i Götet är vänster. SSU-vänstern från nittiotalet blev i princip utraderad. Flertalet av oss som var det är antingen med i andra (vänster)partier eller har lagt ner politiken helt.

Kommentarer är stängda.