Åtal mot serievåldtäktsmannen i Örebro

Idag åtalas en 24-årig man från Örebro, Niklas Eliasson, för sammanlagt 15 brott, två grova våldtäkter, en våldtäkt, fem våldtäktsförsök, fyra fall av misshandel, ett rånförsök och två sexuella ofredanden. Om han fälls är det fler sexualbrott än vad den ökände Hagamannen (Niklas Lindgren) i Umeå fällts för. Den åtalade i Örebro har av allt att döma haft sociala och/eller psykiska problem. Studier har misslyckats helt och han började tidigt burka alkohol och hasch på regelbunden basis.

Vad man kan undra är nu om högextremister från sverigedemokraterna (SD) och liknande organisationer är fullt upptagna med att hitta på en teori om varför personer som av namnen att döma verkar vara ”etniska” och/eller ”kulturella” svenskar är de vanligaste serievåldtäktsmännen.  Ja, i verkligheten är det ju så att män med traditionella svenska namn är de vanligaste våldtäktsmännen överhuvudtaget. 80-90% av alla män har ju faktiskt sådana namn.

Eller handlar det om att män med förnamnet Niklas oftare blir serievåldtäktsmän? SD kan föröka fundera ut nån teori om just sambandet Niklas och serievåldtäkter. Vad det kan bero på och så? Kulturellt? Genetiskt? Ond påverkan från namnet? Eller på att namnet ger associationer till det manliga könsorganet? Ett faktum som påverkar namnbärarna negativt?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements