Anders Behring Breivik – norsk terrorist och massmördare

Breivik kanske inte är organiserad nazist eller fascist, men han är fascist. Han har förbindelser med högerextrema organisationer. En produkt av den hatkultur som frodas i och skapas av partier som Fremskrittspartiet (Frp), Sverigedemokraterna (SD), Dansk Folkeparti (DF) och Sannfinländarna. Rasistpartier, i Sverigedemokraternas fall också ett rent fascistparti.

Vi från vänstern har varnat för detta länge. Det är ingen ny hotbild som en del kommentatorer  i media hävdar. Sådana som Breivik och Mangs i Malmö är konsekvensen av allt mer intolerant samhälle. Ett samhälle där rika gynnas på fattigas bekostnad. Ett samhälle där man ger utrymme till sådana som Breivik och hans kompisar i olika högerextrema missnöjespartier och fascistpartier. Media bör bojkotta sådana partier som SD, som fortfarande i natt på min blogg hävdar att det handlar om ett muslimska terrordåd i Norge.  Det handlar om att det är deras eget anhang som begått massmord och terror mot norska vänsterungdomar och mot norska regeringen.

Ansvaretför det som skett i Norge är Breiviks, det är polisens som inte har koll på högerextremister, det är de högerextrema partierna som SD, DF och Frp som uppmanar till hat och misstänksamhet och det är media som låter såna tankegångar komma till tals. Alla de bär sin del av ansvaret för massakern i Norge. 80 döda ungdomar!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

40 Svar på “Anders Behring Breivik – norsk terrorist och massmördare”

 1. Att använda de döda norska ungdomarna som politisk murbräcka är inget annat än vidrigt. Innan du gör alltför starka kopplingar mellan en norsk knäppgök och demokratiska partier kanske du ska titta i vänsterns garderob. Där hänger ett flertal lik, dödade av ett system som värderar människor lika högt som damm. 

  1. Det där var ganska äckligt. Men inte oväntat, du kanske kan läsa statistik? Du vet såklart att flerparten av alla terrorangrepp utförs av högerextremister här i europa. Men det våldet drabbar aldrig dig så du kan ju sitta och försöka skuldbelägga offren bäst du vill. Osmakligt.

   1. Skuldbelägga offren? …?

    ”Våldet drabbar aldrig dig” – Är du på riktigt? Jag har vänner i Osloområdet. Måste jag själv bli skjuten för att lida med de som förlorat sina barn på Utöya?

    1. Det var du som bytte ämne och det gjorde du för att skuldbelägga offren, vi skall titta i vänsterns garderob, vad menade du med det annat än att försöka skuldbelägga vänstermänniskorna som nu ligger döda.

     Nej, du behöver inte själv bli skjuten, men att komma med den sämsta segwayen i historien för att kasta skit på vänsterfolk med ett ”Men vänstern då”, är inget annat än vidrigt. Man undrar om du är på riktigt, 80 människor ligger döda och du vill prata om Stalin, det är OCD eller jävligt grumligt tänkande så frammanar sådant beteende.

   2. Skuldbelägga offren? …?

    ”Våldet drabbar aldrig dig” – Är du på riktigt? Jag har vänner i Osloområdet. Måste jag själv bli skjuten för att lida med de som förlorat sina barn på Utöya?

 2. Laser mannen, Peter Mangs, Hampus Hellekant och nu Breivik. Bara några i raden av nassar som mördat för sin ideologis skull. Hur många fler behövs för att de vanliga högerpartier skall markera åt höger? Hur många skall behöva dö innan sådana som FP slutar normalisera den här sortens åsikter?

 3. Och både Breivik och Mangs verkar ha använt sina högst legala vapen också. Även om inte vapenkontroll stoppar alla sådan här dåd, så föder den vapenkultur som råder i dessa extremistkretsar  sådan här dåd. Börja med att plocka bort 80% av de legala vapnen, ofta är det just legala vapenhandlare som också importerar de illegala vapnen. 

 4. Och både Breivik och Mangs verkar ha använt sina högst legala vapen också. Även om inte vapenkontroll stoppar alla sådan här dåd, så föder den vapenkultur som råder i dessa extremistkretsar  sådan här dåd. Börja med att plocka bort 80% av de legala vapnen, ofta är det just legala vapenhandlare som också importerar de illegala vapnen. 

  1. Nåja. Skulle de haft skjutövningar som en del av ungdomsverksamheten på ön så skulle nog saken avslutats något tidigare. Saken är inte så enkel. Nu är inte jag för att alla ska bära vapen som i texas. Men saken är den att de har inte helt fel i sak, amerikanerna. Lösningen ligger snarast i att beväpna rätt personer.

   Om vapen är olagliga är det bara kriminella som har vapen.

 5. Av respekt för offren och anhöriga så anser jag att det är ovärdigt med den pajkastning och det politiserande som skett ovan. Sannolikt vet vi inte hela sanningen än och då kunde det vara på plats att tänka på de som drabbats istället för att söka hitta argument för vilken ideologi som gjort de minst vidriga övertrampen. SKÄMS!

  1. Skäms själv. Vi vet att det var en högerextremist. En fascist. Då ska vi säga det. Det finns hur många vittnen som helst och han medger det också själv.

 6. vad som förvånar mig, det är att det e ok att tala om att det är han. ska man inte vara dömnd först? i alla andra hemska fall av olika art, men där den misstänkte inte tillhör högern, då är det tyst med namn fram till domen. lite underligt eller hur?

  1. Lite är det ju så att han är tagen på bar gärning och har erkänt…
   Men i sak helt rätt, han ska betraktas som oskyldig till dess att han har dömts, ja.

 7. Han ser sig själv som en korsriddare, en kristen jihadist, en europeisk Bin Ladin. Han har planerat det här noggrant i flera års tid och massmordet var bara början. Nu hoppas han att hans dåd ska föda en rörelse, ett kristet europeiskt Al Qaida. Det värsta är att det faktiskt kan bli så… 

 8. Villken nationalitet det än må vara är det hemskt det som skett. Bara en sinessjuk person kan göra något sådant, att använda ungdomar som vapen är helt galet. Jag lider med Norrmännen och dessa föräldrar till de ungdomar som blev slaktade av en idiot. Våld föder mera våld, och där hjärnan tar slut tar musklerna vid. Låt aldrig våldet segra, ej heller diktaturen.

Kommentarer är stängda.