Oacceptabelt attentat mot SD-politiker

Det är helt oacceptabelt och rent kriminellt att SD-politiker eller någon annan politiker utsätts för brandattentat eller liknande försök att ska eller döda dem. Det är inte bara oacceptabelt, det är också kontraproduktivt. För precis på samma sätt som Breiviks terroristdåd missgynnat islamofobiska och främlingsfientliga partier som rasistpartiet Sverigedemokraterna så missgynnar liknande typer av attentat mot sverigedemokrater vänstern.

Det mesta på att attentat mot SD-politikern var politiskt motiverat och därför har jag fördömt det ovan. Men med tanke på att SD-politiker ofta begått brott och/eller skadat sig själva, blivit angripna av egna så kastar jag här in en brasklapp. Det återstår att se om attentatet har en politisk motivation eller inte.

Naturligtvis är det också så att brandattentat även av andra skäl än politiska är helt oacceptabelt, men då har de naturligtvis inte den negativa effekt som det har om det genomförts av politisk skäl.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gratisbio.se

Advertisements
 • Enligt gamla tidningsartiklar verkad politikern ha lämnat partiet förra året? Det gör attentatet än mer korkat.

 • Anonym

  Hon hade iaf tid att fotografera branden i sin lägenhet innan hon släckte den.

 • Anonym

  Hon hade iaf tid att fotografera branden i sin lägenhet innan hon släckte den.

 • Anonym

  Det är bra att du så kraftfullt fördömer attentatet, men det blir inte så mycket värt när du misstänkliggör de som utsätts för att hitta på brotten, fabulerandes om att sverigedemokrater ofta skulle ha gjort så förr.

  Du har aldrig funderat på att den hatiska debatt mot SD som vänstern inkl. du själv ständigt, och särskilt efter 22 juli, uppviglar till, kan vara skuld till att attentaten mot aktiva sverigedemokrater (i ett par fall senaste 2 veckorna mot SD-aktivas hem, där det även bor små barn) står som spön i backen?

  I tonen på de SD-vänliga debattforumen kan man för första gången, efter den senaste våldsvågen mot SD där t.o.m småbarnsmammor attackeras i sina hem, skönja yttringar om hämnd, oftare än undantagsvis (innan moderatorerna hinner ingripa). Det här är inte bra och det inflammerade svenska politiska klimatet riskerar att spåra ur i våldshandlingar i alla riktningar.

  • Att Sverigedemokrater skadat sig själva finns belägg på i ett par fall med samma person I Skåne.

   I ett annat fall som jag lätt plockar upp ur minnet finns det också många underligheter, med Kinnunens flickvän i deras trapp. Där det av allt att döma var andra högerextremister som utförde dådet. Nu ska inte det fallet förväxlas med överfallet på Kinnunen i tunnelbanan där jag vet vilka det var som överföll honom. De har också blivit dömda för det.

   • Anonym

    Varför hänvisar du då inte till de beläggen Anders? Du gör ett försök, men där misslyckas du. Att polisen inte lyckades bevisa brott förknippas normalt inte med att brottet inte ägt rum eller, ännu värre, konstruerats. Belägg gärna samtidigt också det du skrev om att sverigedemokrater ofta begår brott.

    Tänk om någon skrivit som du gör om t.ex. muslimer, d.v.s. att de begår brott, ljuger om brott de utsätts för o.s.v. Då hade du ju gått i taket alldeles. Men det är skillnad på folk och folk kanske?

   • Anonym

    Varför hänvisar du då inte till de beläggen Anders? Du gör ett försök, men där misslyckas du. Att polisen inte lyckades bevisa brott förknippas normalt inte med att brottet inte ägt rum eller, ännu värre, konstruerats. Belägg gärna samtidigt också det du skrev om att sverigedemokrater ofta begår brott.

    Tänk om någon skrivit som du gör om t.ex. muslimer, d.v.s. att de begår brott, ljuger om brott de utsätts för o.s.v. Då hade du ju gått i taket alldeles. Men det är skillnad på folk och folk kanske?

    • Det är välkända fall. Jag har skrivit om dem på bloggen och det är bara att söka. Exempelvis på Kinnunen eller självskadedemokraten. Att SD:are begår mer brott är välkänt än andra partiers företrädare är välkänt. Finns en lång rad böcker och artiklar i Expo som visar på det. Om jag minns rätt så minskar dock skillnaden.

     Man kan inte länka till förbannelse varje gång man skriver nåt. Då skulle man inte hinna med att skriva nåt. Till välkända och väl påvisade fakta ska man inte behöva länka varje gång.

     Jag tror du är en intelligent människa och då antar jag att du vet hur man säker både på Google och med hjälp av sökrutan på min blogg.

     • Anonym

      Du hänvisar till din egen blogg som belägg? *gapskrattar*
      Skilj för all del på rykten, som du själv spetsat till, och verklighet.

      Det finns inga undersökningar som visat att SD-politiker begår fler brott än andra partiers politiker. Du ljuger och förtalar igen. Kan du ingenting annat?

      Sverigedemokrater är ingen folkgrupp, det är helt korrekt. Muslimer är heller ingen folkgrupp. Har du blivit hotad så beklagar jag det. Jag har själv blivit hotad av en person som ogillade att jag är sverigedemokrat. Erik Hellsborn uppfattades ha skyllt Breiviks dåd på mångkulturen i ett inlägg, vilket det blev ett j-a liv om. Det tycker jag personligen gott att han kunde få uttrycka, liksom media skyllde Breiviks dåd på SD, även om båda egentligen har fel. Breviks dåd kan endast skyllas på Breivik, sålänge det inte framkommer något nytt kring vem han skulle ha organiserat dådet tillsammans med.