Flitig länkare

Enligt Svenska Dagbladet så är jag den bloggare som länkar tredjen mest till tidningen. Allra mest länkar min bloggkollega Jinge. Det är kanske inte så konstigt att jag och Jinge finns bland de bloggar som länkar mest. Lite mer förvånande är det att Martin Moberg är tvåa. Jinges och min blogg tillhör de 10 mest lästa politiska bloggarna i Sverige och har så gjort under flera år samtidigt som andra bloggar kommit och gått på den listan. Mobergs tillhör inte de 10 mest lästa. I inlägget konstateras också att bloggarna har minskat i betydelse i det stora hela. Det är sannolikt korrekt men det märks kanske främst i att antalet aktiva politiska bloggare har minskat.

Istället har en del tidigare bloggare valt att vara verksamma på olika debattforum på nätet (som till exempel Calle Fridén), på Facebook och Twitter (exempelvis Hampus Eckerman). Andra har blivit ledarsskribenter på olika tidningar (Johan Ingerö och Katrine Kielos för att nämna två). Till slut har många piratpartister till synes försvunnit in i dimman och det där gänget som främst vill vara coola och först med det sista har också försvunnit i princip.

En motsvarande undersökning för Göteborgs-Posten som Svenska Dagbladet gjort skulle nog visa att att jag är den bloggare som länkar allra mest till GP. Samtidigt undrar jag varför Hjörnekonceren (Stampen) tagit bort Twinglylänkarna på sina mindre tidningar som exempelvis Hallandsposten och Bohusläningen. Speciellt det senare tycker jag är synd då jag ofta skulle vilja kommentera artiklar i tidningen men låter bli då tidningen inte längre har Twingly-länkar. Under hela Saabkrisen hade det ju också varit bra med Twinglylänkar på TTela. Det hade liksom skapat en bredare och mer livlig debatt även för trollhätteborna.

I gengäld har ju dock Borås Tidning till slut infört Twinglylänkar. Bra naturligtvis.

Intressant?
Borgarmedia: GP1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements