Tre gripna för Ludvikamord, två häktade för Långaredsmorden

Senaste helgen misshandlades en man i Ludvika så svårt att han avled. Tre män är nu gripna för det aktuella mordet. Enligt polisen var offret och gärningsmännen obekanta  med varandra. Något som är ovanligt vid mord.  De allra flesta mord begås av personer som är nära bekanta eller släkt med offret. Men förutom mordet i Ludvika har det varit ett annat mord där gärningsmännen är obekanta med offren under senare tid. Nämligen dubbelmordet i Långared där ett äldre par av allt att döma mördades av ett par rånare. Två män är häktade för det dådet medan två andra som tidigare var anhållna och begärda häktade för misstankar om medhjälp nu har släppts.

Däremot är det sannolikt så att offret för knivhuggningen på en skola i Vallentuna kände gärningsmannen. Den som misstänks för dådet har dock fått släppas fri då han inte kunnat knytas till brottet. Även när det gäller dagens mordförsök i Malmö kan man anta att offer och gärningsmän på nåt sätt känner varandra eller har beröringspunkter. Hela förfarandet med att skjuta nån i huvudet på ett kafé tyder nämligen på en uppgörelse eller något annat som kan förknippas den undre världen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Du skriver inget om att mordet i Ludvika har rasistiska motiv. Varför?

    • Därför att vi idag vet att det inte har några rasistiska motiv. Annars vet vi ju att högerextremister begår minst ett rasistiskt mord varje år, ofta fler.