Domänskojarföretaget NDH Sweden AB

Ett företag i Malmö med namnet NDH Sweden AB är för närvarande det enda kända domänskojarföretaget i Sverige. Man bedriver också verksamhet mot norska kunder. Det handlar enligt den organisation som har hand om den svenska internetdomänen .se om ett rent blufföretag:

Nordisk Domänhantering / NDH Sweden AB / Nordic Domain Hosting / ”Domainshop”
Texten på verksamhetens hemsida är i sin helhet kopierad från en av .SE´s registrarer. Telefonförsäljning mot innehavare av .se-domäner (Sverige) och .no-domäner (Norge) enligt den ”vanliga” hotbilden, ”vi har en kund som har beställt ert domännamn under andra toppdomäner, men vi ger er förtur..”

Sedan april 2011 så betyder NDH numera ”Nordic Domain Hosting”, istället för som tidigare ”Nordisk Domänhantering” och de senaste anmälningarna vittnar om att de blivit fakturerade för domännamn som de redan är innehavare av och även för domäner som alltjämt är oregistrerade.

Sedan oktober 2011 presenterar de sig även som ”Domainshop” i telefonsamtalen och att de ”tar hand om alla domäner i Norden” . De erbjuder en engångssumma för ett ”varumärkesskydd” som påstås innebära att ingen kan registrera ett domännamn (som kundens) under någon toppdomän, pga av deras ”varumärkesskydd” – Detta är ren och skär bluff!

I styrelsen för NDH Sweden AB sitter Magnus Eriksson och Thomas Magnusson. Enligt sajten internetsweden.se så är det också Magnus Eriksson som startat inkassoföretaget European Economy Control AB och han satt också i detta företags styrelse intill 2011-08-19 då han ersattes av Charlotte-Marie Carola Michalakis men de två förtagen tycks fortfarande ha samband med varandra. Den andre styrelsemedlemmen i European Economy Control AB är en man vid namn Wincent Brudin (tidigare Vincent Brudin) som också sitter i ytterligare 1 företagstyrelse tillsammans med Charlotte-Marie Carola Michalakis. European Economy Control AB och NDH Sweden AB har också samma adress.

Wincent Brudin har tidigare levt i USA och varit verksam i företaget Pinus Continental Corp samt varit registrerad som advokat i New York.

Enligt Internet Sweden använder sig NDH av mycket tveksamma metoder vid domänregistreringar:

Eftersom NDH Sweden AB, i de fall de verkligen registrerar domänerna som de lurat och stressat fram uppringda företag att ingå framhotade avtal kring, så registrerar de domänerna på sig själva, för att kunna ”låsa in dem”. Detta för med sig att vi genom domaintools.com kan se att NDH Sweden AB för närvarande ”sitter på” 930 kunddomäner. http://wp.nu/bc4q

Enligt kundfakturan ovan så ser vi att fakturan avser 2 stycken domäner och även fast de lägger på ytterligare någon ”hittepåavgift” så delar vi 5228 med 2 och får 2614.

Det gångrar vi med 930 och får då 2 431 020 Norska kronor som enligt Google växlar det till 2 830 083 miljoner Svenska kronor.

Till det kan vi lägga merparten av kunder som får fakturor men där några domäner aldrig registreras.
Min uppskattning är att verksamheten åtminstone inkasserat 5 miljoner svenska kronor vilket borde väcka vissa myndigheters intresse, då bolagsmännen har en historia av att inte göra rätt för sig.

Såväl Magnus Eriksson som Thomas Magnusson tycks ha både konkurser och annat ljusskyggt bakom sig:

Jo i styrelsen för NDH Sweden AB http://www.ratsit.se/5568110711 hittar vi Thomas Mikael Magnusson och Nils Erik Magnus Eriksson som tidigare drivit bolaget

Aktiv Finans & Fondservice i Malmö AB http://www.ratsit.se/5567863815 fram till konkurs inleddes2010-06-16.

Detta företag skulle bedriva ”finansiell rådgivning” och trots denna expertis, så lyckas de alltså få en konkurs inledd 2010-06-16, trots att bolaget har registreringsdatum 2010-03-02.

[…]

Thomas Magnusson ”busat en del” tidigare:

Vision Office Technology AB
Vision Office Technology AB (försäljning av kontorsmateriel och teknisk datautrustning)
http://www.ratsit.se/5566684642 Konkurs avslutad 2007-04-10

Toppkandidat blev blåst på lön
http://www.kollega.se/index.cfm?n=10&o=51&c=6720

Bokföringen försvann mystiskt hos en budfirma
http://www.gp.se/ekonomi/1.149487-bokforingen-forsvann-med-en-budfirma

Kontoret tömt – och kraven strömmar in
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.114789-kontoret-tomt-och-kraven-strommar-in

ARBETSDOMSTOLEN
https://lagen.nu/dom/ad/2006:21
http://www.pronaus.se/domar/021-06.htm

I en av GP-artiklarna ovan hittar man texten:

”Thomas Magnusson och hans kollega Anders H[editerat] drev tidigare ett liknande företag i Göteborg, Scandtech, som gick i konkurs strax innan Vision Office bildades.
Även i Scandtech fanns en rad unga säljare som inte fick betalt, kunder som inte fick sina varor, skulder som inte betalades – medan ägarna plockade ut 50 000 kronor var i månaden och gjorde stora privata inköp på företagets betalkort.”

Konkursen i Scandtech Norden AB avslutades först 2009-03-31 http://www.ratsit.se/5566424759

 Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Domänskojarföretaget NDH Sweden AB”

Kommentarer är stängda.