Hur svårt kan det vara? – om granmördaren i Delsjön

Polisen arbetar inte med att försöka få fast de som på 6 år förstört mer än 6 000 träd i Delsjöområdet i Göteborg. De handlar förmodligen inte om en person utan om två. Dels den ursprunglige så kallade granmördaren som bara dödar granar, dels en copycat som är inriktad på bokar och ekar. Det handlar dessutom om uppenbara knäppskallar för det finns ju faktiskt ingen som helst rimlig anledning att gå omkring i Delsjöterrängen och döda träd.

Delsjöområet är stort, man kan inte ha poliser rännande där hela tiden. Därför är det kanske svårt för polisen att utreda det hela, men det finns ju faktiskt människor som tycks ha uppslag på hur man kan komma åt de skyldiga. Det verkar finnas vittnen som kan peka på människor som skulle kunna tänkas vara skyldiga men det hela följs ändå inte upp av polisen. Det är enligt min åsikt mycket märkligt. Hur svårt kan det egentligen vara? Däremot är det inte speciellt märkligt att fallet har låg prioritet hos polisen, Allvarlig brottslighet riktad mot människor måste förstås prioriteras före fall som handlar om folk som dödar träd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  1. Varför ska det prioriteras ned? Döda träd måste tas ned för att inte falla på folk som går i friluftsområdet. Om varje träd kostar kommunen 500 kr i lönekostnad att ta ner på ett säkert sätt så har Göteborgs skattebetalare berövats 3 miljoner kronor.

    • UR kommunal synpunkt är det som du säger. Men polisen är ingen kommunal myndighet utan en statlig. Polsein måste prioritera misshandel, mord, grova ekonomiska brott, rån grova stölder etc.

      Delsjön är ingen park utom i vissa mindre delar. Det är vild natur. I vild natur får man stå ut med att träd kan ramla på en. Just i Delsjön får man också stå ut med att riskera få en golfboll på sig också. I vissa områden av Delsjöterrängen i alla fall.