Mardirossian bakom vapenhärva?

Enligt media har två svenskar gripits i Stockholm på grund av att de sålt vapen, en raketdrivet vapen och en AK 47, till en dansk säkerhetspolis som arbetade undercover. Denna leverans skedde redan för ett år sen. Att gripandet skett först nu beror på att det hela är en del i en större utredning mot den svenska stureplanskändisen Paul Mardirossian som sitter häktad i USA för att ha försökt sälja vapen till Farc-gerillan i Colombia i utbyte mot knark, närmare bestämt kokain. Paul Mardirossian är tidigare känd för samröre med tungt kriminella:

Det är inte första gången Paul Mardirossian omnämns i samband med kriminella aktiviteter och brott. Han är tidigare dömd för ekobrott och var en av besökarna på Milan Sevos bröllop med Alexandra Djokic (dotter till Ratko Djokic, en annan gangster) år 1999 där också Thomas Möller (Hells Angels) var en av de inbjudna liksom Uppsalamaffians Stefan Eriksson (Tjock-Steffe) och Johan Enander, Branko Stupar, Kujtim Berisa, Lee Grey Roos, Alexander Djokic,Mihajlo Raznatovic (son till krigsförbrytaren och gangstern Arkan) och Liam Norberg.

Paul Mardirossian hade också affärer ihop med Pernilla Wahlgrens tidigare man Emilio Ingrosso ochJan von Schéele och i samband med dessa åtalades han år 2006 och dömdes för falska fakturor, grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. Redan 1995 hade han dock dömts för grova brott, bl.a tillsammans med Milan Sevo:

Redan 1995 dömdes Mardirossian till fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott och uppgav i en intervju för Jan Guillou år 1996 att han sysslat med brott i 10 år. En av de som också dömdes år 1995 var Milan Sevo.

I fallet med de två svenskarnas vapenleverans (ett varuprov) ska kokain också ha använts som betalningsmedel. Paul Mardirossian anses stå bakom även den affären. Den danska säkerhetspolisen ska i ärendet ha samarbetat med US-amerikanska Drug Enforcement Administration (DEA) och svenskarna greps efter begäran från dem via den danska polisen. Ärendet utreds vidare av danska och US-amerikanska myndigheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements