15 års fängelse för gangstermord

Tre personer har dömts till fängelse i 15 år för ett mord i Malmö i augusti förra året. Mordet skedde vid ett gatukök på Lönngatan vid Persborgs torg och hade formen av en ren avrättning. Fyra personer åtalades från början men en man frikändes. Två av männen dömdes för att ha skjutit och en för att ha hjälpt till. Den sistnämnde var den som tog ett av vapnen till platsen och räckte över det till skytten.

De åtalade är alla släkt, det handlar om tre bröder Mucolli (Ahmet, Fidan och Valon Mucolli) samt en systerson till dem, Arben Gashi. Såvitt man vet handlar det hela om en uppgörelse i den undre världen. Av vilken art är oklart.  15 år är ett straff som inte är speciellt hårt för en planerad avrättning av detta slag. Inte heller är det ett lindrigt straff. Den frikände är Valon Mucolli.

Den skjutne 19-åringen Mauricio (Marre) Riccio befann sig vid gatuköket i Persborg tillsammans med Zlatko Jovanovic som bröderna Mucolli uppger är deras uttalade fiende då de anser att denne står bakom en skjutning (mordförsök) mot Ahmet Mucolli. Andra personer har enligt de åtalade bröderna uppgett att Marre var med vid skottlossningen mot Ahmet Mucolli. Om detta var orsak till mordet på Mauricio Riccio är inte klarlagt. Enligt uppgifter ska de som dömts för mordet ha kopplingar till K-falangen medan offret tidigare ska ha varit kopplad till Black Cobra (numera upplösta i Sverige).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements